Haberler

Körfez Efsanesi" Profesyonel Olmak İçin Çalışıyor

Türk futbolunda bir döneme imzasını atan, özellikle kazandığı iki Türkiye Kupası ve yetiştirdiği başarılı futbolcularla adından söz ettiren Kocaelispor, geçen sezon düştüğü Bölgesel Amatör Lig'de sezonu lider bitirerek tekrar profesyonel lige dönmeyi hedefliyor Kulüp Başkanı Yavuz: "Geleceğin Kocaelispor'unu.

KADİR YILDIZ - Türk futbolunda bir döneme imzasını atan, özellikle kazandığı iki Türkiye Kupası ve yetiştirdiği başarılı futbolcularla adından söz ettiren Kocaelispor, geçen sezon düştüğü Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) sezonu lider bitirerek tekrar profesyonel lige dönmeyi hedefliyor.

1996-1997 ve 2001-2002 sezonunda Türkiye kupasını müzesine götüren ve o dönemde ligde büyük takımların en fazla zorlandığı ekiplerden olan Kocaelispor, geçen sezon düştüğü BAL 11. Grup'ta lider konumda yer alıyor.

Grubunda 8 haftadır yenilmeyen Körfez efsanesi, sezon sonuna kadar liderliğini koruyarak yeniden profesyonel lige çıkmayı amaçlıyor.

Kulüp Başkanı Bahri Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yönetim kurulu olarak 6 ay önce göreve başladıklarını belirterek, Kocaelispor'un Türkiye'nin köklü ve eski kulüplerinden olduğunu söyledi.

Geleceğin Kocaelispor'unu oluşturmak için çalıştıklarını vurgulayan Yavuz, 140 maddelik eylem planlarını birer birer gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Yavuz, kentin Kocaelispor'a destek verdiğini dile getirerek, "Şehrin takıma, takımın şehre olan duruşu anlamında herşey hayal ettiğimiz gibi gidiyor. Kocaelispor'un son 7-8 yılda ciddi ekonomik zorlukları var. Bunda herkesin suçu var. Bizim derdimiz geçmişi kötülemek değil, geleceği nasıl yapılandırırız bunu konuşmak. Yönetime geldiğimiz günden bu yana olumsuz bir mesajımız olmadı. Herşey geleceği nasıl planlayacağımızın üzerine kurulu. Doğru yolda olduğumuzu düşünüyoruz. Bu sene hiçbir amatör kulübe nasip olmayan taraftar desteğiyle maç yapıyoruz" ifadesini kullandı.

"Kocaelispor'un kurumsal organizasyonla büyümesi gerekiyor"

Kocaelispor tarihinde ilk kez lisanslı ürünler oluşturulduğunu anlatan Yavuz, kulübün kendine ait tesis, otobüsü olmayan konuma geldiğini bildirdi.

Yavuz, takımı güzel yere getirmek için 16-18 saat çalıştıklarını belirterek, "Kadromuzdaki 26 futbolcudan 20'si İzmitli, altyapımızla ilgili inanılmaz emek harcıyoruz. Endüstrileşmiş futbolun karşısında şehir kulüplerinin böyle mücadele edeceğini düşünüyoruz. Siyasete yanaşmak istemiyoruz. Biz sadece doğru yapılanma, halkın desteği ve verimli yönetimle halka bu süreci yönetebileceğimizi düşünüyoruz. Futbol okullarımızın kuruluşunu yaptık. Kocaelispor'un kurumsal organizasyonla büyümesi gerektiğini düşünüyoruz. Bizim konuşmamız gereken geleceğin nasıl yapılacağıdır" şeklinde konuştu.

Yavuz, BAL'da geleceğin Kocaelispor'unu oluşturduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"18-19-20-21 yaşında 17 kardeşimiz var. Spor Toto 3. Lig'e çıktığımızda borçlarla ilgili mutlaka farklı şeyler yaşanacak ama bizim için önemli olan transferin kapanacak olmasıdır. Onun için de gerekli çalışmayı yapıyoruz. Şu anda oluşturduğumuz yapı bizi, ilerilere taşıyacak. Bizim düşüncemiz, imkanımız olsa da bu sene transfer yasağını açmak istemiyoruz. Yoksa bu kadroyu ellerimizle bozmuş olacağız. Kurumun ayakları üzerinde durması için transfer yasağı bir şans. Deplasman maçlarımızın tamamından büyük keyif alıyoruz. Her deplasman aslında bir iç saha maçı, tek farklı 10 bin değil, tribün kapasitesinden dolayı bin kişiyiz."

Kocaelispor'un marka değerinin hak etmediği statlarda da bu mücadeleyi verdiklerine işaret eden Yavuz, "Şöyle de hoşumuza gidiyor, aslında gerçeğimizle yüzleşiyoruz. Bir takım hatalar yapıldı, bunların cezasını hep beraber çekiyoruz. Bu duygu kıymetli, tekrar buralara dönmemek için herkes ders alıyor. Bu sezon 13-14 statta tesisimiz olmadığı için antrenman yaptık. Bunu başarısızlığa kılıf yapmadık tersine kentin her bölgesine giderek bu süreci beraber atlatıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Kupası Bahri Yavuz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title