Haberler

Körfez'de Mevlid Kandili Coşkusu

Körfez Belediyesi, Mevlid Kandili olması sebebiyle Tütünçiftlik kültür merkezinde özel bir program düzenledi.

Körfez Belediyesi, Mevlid Kandili olması sebebiyle Tütünçiftlik kültür merkezinde özel bir program düzenledi.

Körfez Belediyesi ve Körfez Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği Mevlid Kandili programına Körfez halkı yoğun ilgi gösterdi. Programa, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karaküllah, Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Salonu dolduran yüzlerce Körfezli, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Hz. Muhammed'i anlatan sinevizyon gösterisini izlediler. Sinevizyon gösterisinin arından kürsüye gelerek kısa bir konuşma gerçekleştiren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, "Alemlere rahmet Peygamber Efendimizin doğumunun bin 444.'inci yılını kutlarken sizlerle bir araya gelmekten oldukça mutluyuz. Hz. Peygamber iyi bir baba, iyi bir eş, iyi bir komutandı. Bütün iyileri üzerinde taşımaktaydı. Peygamber sevgisi de bugün bizleri burada buluşturdu. Tüm İslam Aleminin mübarek Mevlid Kandilini kutlar, tüm insanlığa hayırlar getirmesini dilerim" dedi.

Başkan Baran'ın konuşmasının ardından program kaldığı yerde devam etti. Programda, Hz. Muhammed (S.A.V)'i anlatan ilahi ve kasideler, Temcid-i Şerifler ile okundu. Mevlid Kandili programı Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan'ın geceyle alakalı konuşması ile devam etti. Konuşmasında Hz. Muhammed'in güzel ahlakından ve yaşantısından örnekler veren Hasan Erdoğan, "Peygamber Efendimizi rehber edinmeden doğru yola varmak mümkün değildir. Peygamber Efendimiz (S.A.V), sadece bize dini iletip öğrenin demedi, Bize yeni bir insanlık toplum düzeni, yeni bir rehber olarak geldi. O, sadece iman, güzel ahlak ve amellerle üstünlüğün olacağını söyledi. O'nun güzel ahlakını hep birlikte örnek almalı yaşantımızı buna göre şekillendirebilmeliyiz" diye konuştu.

Düzenlenen Mevlid Kandili programı edilen Mevlid duası ile son buldu. Körfez Belediyesi Mevlid Kandili münasebetiyle hazırladığı kandil simitlerini program çıkışında vatandaşlara dağıttı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

hasan erdoğan ismail baran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title