Haberler

Körfez'de Kaybolan Öğrenci Deniz Uçağı ile Aranıyor

Kocaeli'de özel bir Fen Lisesi'nde eğitim gören ve önceki akşam evine gitmeyen, yapılan araştırmalarda en son Gölcük Vapur İskelesi'nden Kocaeli Büyükeşehir Belediyesi'ne ait Karamürsel Alp Vapuru'na bindiği tesbit edilen 17 yaşındaki Halil Buğra Kurnaz, deniz uçağı ile de aranmaya başlandı. Bu arada bugün yine Gölcük'e gelen ailesi araştırma yaparken, Halil Buğra'nın vapura binmeden önce genç bir kızla çay bahçesinde oturup çay içip tost yediği öne sürüldü.

Gölcük İskelesi'nden geçen çarşamba günü saat 17.00 sıralarında vapura bindikten sonra, incelenen kamera kayıtlarında vapurun arkasına geçen, daha sonra ise görüntüsüne rastlanmayan Halil Buğra Kurnaz'dan hala bir iz yok. Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi'ne ait botlarla dün başlatılan ve bugün de devam eden aramalar sonuç vermedi. Bugün de hava kapalı olmasına rağmen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına  İzmit Körfezi'nde kirlilik tesbiti yapan deniz uçağı ile de havadan arama başlatıldı.

'KARIŞ KARIŞ TÜM KÖRFEZİ ARAYACAĞIZ'

Deniz uçağı pilotu Hakan Osanmaz, bu tür konularında tecrübeli olduklarını belirterek,  "Suyun 1 metre üzerinden uçabiliyoruz. Gerek dürbün, gerek yüksek çözünürlüklü kameralarımızla görüntüleri alıp inceleme yapabiliyoruz. Sahil güvenlik, çevre koruma müdürlüğü ile iletişim halindeyiz. Meteorolojik bilgileri de aldık. Bir insan cesedinin ne kadar sürüklenebileceğini bildiğimiz için tespit ettiğimiz noktalarda karış karış tüm Körfez'i arayacağız" dedi.

GENÇ BİR KIZLA GÖRÜLMÜŞ

Bu arada Halil Buğra Kurnaz'ın ailesi, bugün de Gölcük'e gelerek vapurdaki görevlilerle görüştü. Baba Hacı Ahmet Kurnaz, anne Gülseren Kurnaz, dede Yakup Taşkoparan ve kardeşi Berat Boran Kurnaz ile bazı akrabaları vapur görevlilerinin yanı sıra iskele çevresindeki çay bahçesi sahipleriyle görüştü. Burada güvenlik kameraları olup olmadığı araştırlırken, gencin fotoğrafını gören bir çay bahçesi işletmecisi, kendisini olay günü gördüğünü, yanındaki bir genç kızla çay içip tost yediklerini, ancak ondan sonrasını bilmediğini söyledi. - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Kurnaz Karamürsel Gölcük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title