Haberler

Körfez Belediyesi Nisan Ayı Meclisi Gerçekleştirildi

Körfez Belediye Meclisi, 2015 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleştirdi.

Körfez Belediye Meclisi, 2015 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleştirdi.

Körfez Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Gerçekleştirilen Toplantıda 24 gündem maddesi ele alındı.

Belediye Başkanı İsmail Baran'ın bir yıl boyunca gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirmesini yaptı. Meclis üyeleri, belediye personeli ve vatandaşlarla birlikte kararların alındığını belirten Baran, acil çözüme ulaşması gereken sorunların kısa sürede neticelendirildiği bir yıl olduğunu belirtti. Başlatılan projelerinin tamamlanması yanı sıra yeni proje altyapılarının da bu süreçte hazırlandığını da sözlerine ekleyen Başkan Baran, yeni projelerin de hayata geçirileceğinin müjdesini verdi.

Gündemin beşinci maddesi olan 42. Geleneksel Altın Kiraz Festivalinin üç gün ve farklı bölgelerde zengin içerikleriyle gerçekleştirilmesine oy birliği ile karar verildi.

Gündemin bir diğer maddesi olan Belediye Başkanı ve meclis üyeleri ile ilgili komisyon raporunun okunarak oybirliğiyle karar verilmesinin ardından meclis üyeleri Başkan'a teşekkürlerini iletti.

Nakdi ve ayni spor kulüplerinin araştırılmasıyla ilgili raporun onaylanmasının ardından kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Baran, ilçemizdeki tüm amatör olarak sporun bir dalıyla uğraşan gençlerine desteklerinin de devam ettiğini söyledi. Başkan Baran, farklı branşlarda tüm sporcuların ilçemizi müsabakalarda temsil etmesi için bundan sonraki süreçte etkili çalışmalarla teşvik edilmesinin önemine değindi.

Toplantıda Emin Yıldız, Fadıl Durmaz ve Nigar Yağız encümen üyesi olarak seçilirken komisyon üyelerinin de seçimi tamamlandı.

Plan ve Bütçe Komisyonuna; Murat Yazar, Hayati Şaşdım, Metin Dan, Ali Kanbur, Engin Taşdemir, İmar ve Şehircilik Komisyonuna; Mehmet Şahin, Yusuf Baki, Şener Söğüt, Tayfun Balıkçı, Mehmet Gümüş, Kültür Turizm ve Sanat Komisyonuna; Abdullah Parlak, Emin Yıldız, Ahmet Sinan Fidan, Nilgün Solak, Eyüp Öztürk, Çevre ve Sağlık Komisyonuna; Yusuf Baki, Ömer Yılmaz, Pınar Uysal, İbrahim Fortacı, Olcay Doğramacı, Sosyal Hizmetler Komisyonuna; Kadir Aydoğdu, Halil Küçük, Pınar Uysal, Orhan Kansoy, İbrahim Fortacı, Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonuna; Nigar Yağız, Ahmet Sinan Fidan, Ömer Yılmaz, Nilgün Solakoğlu ve Ali Kanbur oybirliğiyle seçildi.

Marmara Belediyeler Birliğine Kadir Aydoğdu ve Abdullah Parlak asil üye, Ali Rıza Aydın ve Hayati Şaşdım ise yedek üye olarak oybirliğiyle seçildi.

Diğer bir gündem maddesi olan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 56. Maddesi ve 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun 41. Maddesi gereğince hazırlanan Körfez Belediyesi 2014 Bütçe Yılı Faaliyet Raporu meclis üyelerince görüşülüp oy çokluğuyla kabul edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Baran, "Birlikte geçirdiğimiz bir yılda siz değerli çalışma arkadaşlarım ve belediye personelimize özverili, gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Geçirdiğimiz bir yılda ilçemizde büyük bir değişim gerçekleşti. Körfez'in çehresini geçen bu süre zarfında birlikte değiştirdik" ifadelerini kullandı.

Bir sonraki meclis tarihi 05Mayıs 2015 saat 15.00 olarak belirlendi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksel Baran İsmail Baran Ahmet Sinan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title