Haberler

Körfez Belediyesi Mart Ayı Meclisini Gerçekleştirildi

Körfez Belediye Meclisi, 2015 yılı Mart ayı olağan meclis toplantısı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleştirdi.

Körfez Belediye Meclisi, 2015 yılı Mart ayı olağan meclis toplantısı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleştirdi.

Körfez Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Gerçekleştirilen Toplantıda 8 gündem maddesi ele alındı. Mecliste bir önceki aya ait tutanak özetlerinin oylanması ardından meclis gündeminde yer alan maddeler görüşülerek karar alındı.

Mart ayı meclisinde imar ve şehircilik komisyonuna havale edilen uygulama imar planı plan hükümleri plan değişikliği rapor sonuçları okunarak meclis üyeleri tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesi olan D-100 Karayolu yan yolundan cephe alan ticaret alanlarının T-1 Alanı olarak düzenlenmesi ile ilgili uygulama imar plan değişikliği imar ve şehircilik komisyonuna sevki oy birliği ile karara bağlandı.

Atalar mahallesinde eski belediye hizmet binalarının tadil edilerek ve yeni yapılar eklenerek bölgenin farklı ihtiyaçlarına hizmet sağlamak amacıyla uygulama imar planı değişikliğinin komisyona havalesi oybirliği ile kabul edildi.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü ile yapılan incelemeler ve denetlemeler sonucunda amfi tiyatronun restorasyonu yapılmak kaydıyla diğer yapıların 6 bin metre karelik yeni bir yapılandırma alanı oluşturulmasının önemine değindi. Yeni yapılacak olan üniversite binasının daha fazla bölümü bünyesinde barındıracağı ve en az 3 bin öğrenciye eğitim imkanı sunacağını belirtti. Körfez'in ilimkenti olması için gerekli tüm imkanları seferber eden Belediye Başkanı İsmail Baran, eğitime yapılan desteklerinin de devam edeceğini ifade etti.

Körfez Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğu Kiraz festivali etkinliklerinin yapılması oy birliği ile karara bağlandı.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 12-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kiraz Festivalinin ulusal boyutta bir organizasyon olması adına içeriğinin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu kapsamda turnuvaların, müsabakaların, müzik ve spor dalları ile festivalin renklendirilmesinin planlandığını ifade eden Başkan Baran, kültürümüzün devam ettirilebilmesi adına bu tür organizasyonların önemli olduğunu sözlerine ekledi. Meclis üyelerinin de farklı içeriklerde önerileri olduğunu ifade etmeleri üzerine Belediye Başkanı Baran, ilçemizde önemli değerlerimizin tanıtılması için bu organizasyonun örnek şekilde planlanacağını ve Kültür komisyonunun da katkı sunmasının gerekliliğini bildirdi.

Muhtelif tarihlerde meclis kararlarıyla yüzde 99 olan belediyeye ait olan Yarpaş ve Körpaş'a tahsisi yapılan belde garajı, sosyal tesisler, ekmek büfeleri, spor tesislerin tahsislerin kaldırılması ve belediyeye devredilmesine oybirliğiyle karar verildi.

Konu hakkında konuşan Belediye Başkanı İsmail Baran, halkın kullanımına açık olan sosyal tesislerin daha iyi koşullarda hizmet vermek amacıyla tüm çalışmaların devam ettiğini ve kısa bir zaman içerisinde biteceğini belirtti.

Diğer bir teklif olan Hacı Osman Mahallesi Güvenir Sokakta yeni yapımı tamamlanan parkın 8 Mart kadınlar parkı olarak adlandırılması oy birliği ile kabul edildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Baran, "Kadınlar bizim baş tacımızdır. Kadının yeryüzündeki varlığının değeri ve etkisi yaşamımızın her alanındadır. Bu sebeple 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle tüm kadınların, Dünya Kadınlar gününü kutlarken bu vesileyle açacağımız parkımızın adını '8 Mart Kadınlar Parkı' olarak kadınlarımıza armağan ediyoruz" dedi.

Bir sonraki meclis tarihi 2 Nisan 2015 saat 15.00 olarak belirlendi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksel Baran İsmail Baran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title