Haberler

Kore Keimyung Üniversitesi Rektörü Hi'den Konya'ya Ziyaret

Kore Cumhuriyeti Keimyung Üniversitesi Rektörü İl Hi ve beraberindeki heyet, çeşitli ziyaretler kapsamında Konya'ya geldi.

Kore Cumhuriyeti Keimyung Üniversitesi Rektörü İl Hi ve beraberindeki heyet, çeşitli ziyaretler kapsamında Konya'ya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın özel davetlisi olarak İstanbul'a gelen Hi ve beraberindekiler, iki ülke arasındaki kültürel ilişkileri pekiştirmek amacıyla Konya'daki tarihi ve kültürel yerleri ziyaret eti.

Heyet, söz konusu ziyaretler kapsamında Konya'nın Türk-İslam mirası açısından önem taşıyan eserlerini inceledi. Daha sonra Konya Valisi Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret eden heyettekiler, Akyüre'kten şehrin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi aldı.

Hi ve beraberindeki heyet, 2012'de UNESCO tarafından dünya miras listesine alınan Çatalhöyük kazı alanını ziyaret ederek, şehrin birikimi hakkında bilgi edinecek. Heyettekiler ayrıca, sema gösterisini izleyecek.

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Topbaş İstanbul Konya Kore Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title