Haberler

Kordsa Global 3. yılında da en iyi Ar-Ge Merkezleri arasında

Güncelleme:

Kordsa Global, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Ar-Ge merkezleri performans endeksine göre, 2015 senesinde de Türkiye genelindeki en iyi Ar-Ge merkezleri arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreni'nde; Kordsa Global tüm sektörler arasında En İyi Ar-Ge Merkezi üçüncülük ödülünü ve tekstil sektöründe En İyi Ar-Ge Merkezi ödülünü Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü'nün ellerinden aldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi'ni bu yıl beşinci kez düzenledi. 27-28 Eylül'de yapılan zirveye farklı sektörlerden Ar-Ge faaliyetleri yürüten öncü şirketler katıldı. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü'nün katılımıyla gerçekleşen törende, sektörler arasındaki en iyi Ar-Ge merkezleri ödüllendirildi.

Dünyanın lider lastik güçlendirme devi Kordsa Global; zirvede açıklanan verilere göre, tüm sektörlerde En İyi Ar-Ge Merkezi üçüncülüğü ve tekstil sektöründe En İyi Ar-Ge Merkezi birinciliği olmak üzere iki Ar-Ge Merkezi ödülüne layık görüldü. Zirvede, Kordsa Global CEO'su Cenk Alper, ödülleri Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü'den aldı.

Ödül ile ilgili değerlendirme yapan Kordsa Global CEO'su Cenk Alper, şunları söyledi:

"Kordsa Global olarak yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmalarımız ve çıktısı olan değer yaratan buluşlarımız ile bu iki ödülü aldığımız için gurur duyuyoruz. Sürdürülebilir büyüme ve pazarda müşteriye değer yaratacak ürün ve hizmetler için inovasyonun en temel dinamik olduğunu farkındayız. Sadece ürünlerimizde değil, iş yapış şeklimizde ve süreçlerimizde de Ar-Ge'nin gücüne ve onun çıktısı olan inovasyona inanıyoruz. Bu vizyonladır ki bugün global pazarda lideri olduğumuz lastik güçlendirme yetkinliğimizi, mevcut pazarlardaki varlığımızı güçlendirmek için kullandığımız gibi, yeni pazarlara da aktarıyoruz. Ağustos ayında faaliyete geçen ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın teşrifi ile açılışını yaptığımız Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi bunun en somut çıktısı. Sanayi, üniversite ve kamunun bir araya gelmesi ile oluşan bu yeni iş modeli ile aynı çatı altında akademisyenler, doktora öğrencileri, Ar-Ge çalışanları ve üretim mühendisleri buluşuyor. Türkiye'de bir ilk olan bu özgün modelin gücü ile, Ar-Ge, prototip üretimi, kuluçka merkezi ve üretim süreci gibi pekçok farklı süreç aynı çatı altında ele alınacak. Bu merkezde üretilen yüksek teknoloji ürünü kompozit malzemeler, otomotiv, havacılık, enerji gibi farklı sektörleri dönüştürecek. Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ile Türkiye'nin, tüm Dünya'nın teknoloji üssü olmasını hedefliyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Kordsa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title