Haberler

Kordon Esnafından Şehit Ailelerine Ücretsiz İftar

İzmir’de verdiği hizmetlerle ve kalitesiyle adından söz ettiren bir restoranın işletmecisi, şehit ailelerine moral vermek adına Kordon’daki restoranında ücretsiz iftar yemeği vererek örnek bir davranış sergiledi.

İzmir'de verdiği hizmetlerle ve kalitesiyle adından söz ettiren bir restoranın işletmecisi, şehit ailelerine moral vermek adına Kordon'daki restoranında ücretsiz iftar yemeği vererek örnek bir davranış sergiledi.

İzmir'in sevilen restoranlarından biri olan Balıkçı Hasan'da, Ramazan ayı boyunca şehit ailelerine özel, örnek bir iftar yemeği düzenleniyor. Şehit ailelerine moral vermek, onların yanında olduklarını ve onlar için az da olsa bir şeyler yapabilmek adına düzenlenen iftar yemeği, şehit ailelerinin de yüzünü güldürüyor.

"HERKESE KAPIMIZ AÇIK"

Askerliğini Güneydoğu'da yapmış ve bu konuda fazlasıyla hassasiyet gösteren, Balıkçı Hasan Restoran'ın sahibi Toray Altan, "Her sene ramazan ayında yapmış olduğumuz ufak tefek hayırlarımız vardı. Son dönemde Türkiye'nin içinde bulunduğu durum duyarlılık göstermemize sebep oldu. Bağlı bulunduğum reklam ajansıyla beraber hemen İzmir Şehit Aileleri Derneği ile irtibata geçtik. Şehit ailelerini bünyemizde ağırlamak bizlere onur ve şeref verdi. Ramazan vesile oldu. Biz de böyle bir girişimde bulunduk. İnşallah bu diğer işletmelere de örnek olacaktır diye düşünüyorum. Şehitler hepimizin şehidi, vatan hepimizin vatanı. Duyarlı olmamız gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Gerek üst rütbeli gerekse erlerin ailelerini ağırladıklarını ifade eden Altan, "İzmir'de Şehit Aileleri Derneği'ne başvuran herkese kapımız açık" dedi.

"GÜZEL ZAMAN GEÇİRİYORLAR"

Şehit ailelerinin hem mübarek günlerin atmosferini yaşadığını hem de birlikte keyifli ve sohbet dolu akşam geçirdiklerini aktaran Altan, şunları söyledi:

"Ailelerimiz buraya geldiklerinde son derece kendilerini iyi hissediyorlar. Güzel bir menü hazırladık onlara. Tatlılar, balık şiş çorbası, baklavalar, balık çorbası ve birçok yemek menümüzde yer alıyor. Güzel zaman geçiriyorlar. Çok mutlu olduklarını söylüyorlar, teşekkür ediyorlar. Onların teşekkürü bizi onure ediyor."

Toray Altan, şehit aileleriyle bir araya gelmenin kendilerine de iyi geldiğini belirterek, bu iftar yemeklerini her sene düzenleyerek gelenekselleştirecekleri müjdesi verdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Yerel Haberler

title