Haberler

Koray Palaz: "Bu Turnuvaya İmza Atacağız"

Denizlispor Teknik Direktörü Koray Palaz, "İspanya karşısında puan ya da puanlar alacağımızı, Çek Cumhuriyeti’ni de yeneceğimizi düşünüyorum.

Denizlispor Teknik Direktörü Koray Palaz, "İspanya karşısında puan ya da puanlar alacağımızı, Çek Cumhuriyeti'ni de yeneceğimizi düşünüyorum. Biz gittiğimiz turnuvalara imza atan takımız. İnşallah bu turnuvaya da imza atacağız" dedi.

Bir dönem yurt dışında yaptığı araştırmalar sonucu önemli yıldız futbolcuların Türkiye'ye gelmesinde büyük rol oynayan Teknik Direktör Koray Palaz, İHA muhabirine özel açıklamalarda bulundu.

"BİR UÇAK DÜŞÜNÜN, GÖVDESİ VAR KANATLARI YOK"

İlk olarak Avrupa Şampiyonası hakkında görüşleri sorulan Palaz, Milli Takımın Hırvatistan ile oynadığı maçta çok sağlıklı bir performans ortaya koyamadığını belirterek, "Milli takımın göstermiş olduğu performans, bütün futbol kamuoyu ve Avrupa kamuoyuna da baktığımız zaman çok sağlıklı bir performans gözükmedi. Tabi Hırvat takımının iyi bir takım olduğunu göz ardı etmemek gerek. Her turnuva ve organizasyonda üzerine koyarak gelen bir Hırvatistan var. Bu müsabakada enteresan bir yapımız oluştu. Bir uçak düşünün, gövdesi var kanatları yok. Orta sahaya çok oyuncu yığdık. Gövdede biraz su kaçırdığı zaman sıkıntılar yaşamaya başladık. Bu nedenle çok üretken bir takım değildik. Fakat Milli Takımın bunun üstesinden gelebileceğini oyuncu kalibremizin yüksek olduğunu düşünüyorum. Çek Cumhuriyeti grubun zayıf halkası, o nedenle yarınki İspanya maçından A Milliler puan ya da puanlarla ayrılırsa, Çek Cumhuriyeti karşısında alacak olduğumuz bir galibiyet bizi bir üst tura taşır diye düşünüyorum. Yorgun ve uzun bir sezonun ardından futbolcuların performanslarını göstermesi için keyifli ve güzel bir turnuva oluyor. 24 takımlı bir turnuva ilk defa yapılıyor. Bunun 16 tanesi üst tura çıkacak ve bu nedenle biz kendimize yüzde 70'te bir yer bulmalıyız diye düşünüyorum. Genel olarak baktığımız zaman 1996, 2000 ve 2008 olmak üzere üç kez turnuvaya katıldık, bu dördüncü turnuvamız. Biz üzerine koya koya gelmeliyiz. Başarılı olmak istiyorsak bu atmosferi yaşamak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"BİR İSPANYOL TAKIMI DEĞİLİZ"

"Sadece Milli Takım'da değil kulüp bazında da aynı şekilde sıkıntılar yaşıyoruz" diyerek sözlerine devam eden Koray Palaz, "Şampiyonlarl Ligi, UEFA Kupası ve daha önce Kupa Galipleri Kupası vardı. Yaklaşık olarak futbol tarihine baktığınız zaman kulüpler bazında 180'e yakın kupa mücadelesi yapıldı. Bizim bir tane başarımız var, o da Galatasaray'ın yakaladığı UEFA başarısı. Bunun dışında takımsal bazda bir başarımız yok. Çeyrek final ve yarı finalimiz var ama bir İspanyol takımı bir İngiltere takımı değiliz. Bunlar her sene bir çeyrek final bir yarı final oynuyor. Oyuncuların gelişimi, oyuncuların uluslararası piyasalarda boy göstermeleri önemli şeyler. Mesela bugün Slovakya takımının bütün oyuncuları yurt dışında oynuyor. Bugün Arnavut Milli Takımı'nın oyuncuları aynı şekilde. A Milli Takım'a baktığınız zaman yurt dışında bizi temsil eden 3 ya da 4 futbolcu var. Bunlardan sadece 1 tanesi ülkemizde yetişip de giden oyuncu, diğerleri zaten yurt dışında yetişmiş oyuncular. İngiltere'de uzun yıllar yaşadığım için futbol aslında U5, U6'da başlıyor fakat biz ülkemizde U11 ve U12'de başlıyoruz. Yani futbolun fundamentallerini kaçırmış oluyoruz. Futbolun fundemanteli İngilizlerin söylediği gibi, hareketlilik, balans ve koordinasyondur. Fakat biz bunu kaçırmış oluyoruz. U11'de başlayan çocuk bunu ancak sokakta oynadığı futbolla doğaçlama kazanmış oluyor. Biz futbolu doğaçlama oynayan bir ülkeyiz. Ne yazık ki ülkemizin futbol konjektörünü her anlamda gözden geçirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

"İMZA ATAN TAKIMIZ"

Son olarak A Milli Takım'ın başaralı olacağını ifade eden Palaz, "Biz Vatan, Millet, Sakarya mentalitesinde hareket ettiğimiz için İspanya karşısında puan ya da puanlar alacağımızı, Çek Cumhuriyeti'ni de yeneceğimizi düşünüyorum. Biz gittiğimiz turnuvalara imza atan takımız. İnşallah bu turnuvaya da imza atacağız. Kendi geleceğim adına da hayırlı olmasını temenni ediyorum, inşallah güzel şeyler olur, herkese hayırlı ramazanlar diliyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Çek Cumhuriyeti Denizlispor Türkiye İspanya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title