Haberler

Koray Aydın: İmza Veren Delege Arkadaşlarımız da İmza Vermeyenler Kadar Ülkücü İradeyi Temsil...

Milliyetçi Hareket Partisi 19, 21, 24 ve 25'inci dönem milletvekili Koray Aydın, bazı MHP teşkilatlarının kapatılmasına dair yazılı açıklama yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi 19, 21, 24 ve 25'inci dönem milletvekili Koray Aydın, bazı MHP teşkilatlarının kapatılmasına dair yazılı açıklama yaptı. Aydın, "Unutulmaması gerekir ki; ülkücü irade, olağanüstü kurultay için imza veren-vermeyen ayrımı gözetmeksizin bir bütündür. İmza veren ve her biri MHP ve Ülkücü Hareket içinde önemli görevler üstlenmiş delege arkadaşlarımız da, en az imza vermeyenler kadar, davalarına bağlıdırlar ve imza vermeyen arkadaşlarımız kadar ülkücü iradeyi temsil etmektedirler. Dolayısıyla hiçbir ülkücü kardeşimizin oyu ve tercihi diğerinden üstün değildir" dedi.

HİÇBİR ÜLKÜCÜ KARDEŞİMİZİN OYU VE TERCİHİ DİĞERİNDEN ÜSTÜN DEĞİL

MHP 25'inci Dönem Milletvekili Koray Aydın'ın konuya ilişkin basın açıklaması şöyle: "Olağanüstü tüzük kurultayı için büyük oranda imza vermiş bulunan Denizli, Uşak, Aksaray ve Kilis MHP il teşkilatları ile MHP Aksaray merkez ilçe teşkilatımızın kapatılması ve ayrıca disiplin süreci başlatılmış olması, MHP ve Ülkücü Hareket'e gönül veren milyonları üzmüş, kırmış ve derinden yaralamıştır. Unutulmaması gerekir ki; ülkücü irade, olağanüstü kurultay için imza veren-vermeyen ayrımı gözetmeksizin bir bütündür. İmza veren ve her biri MHP ve Ülkücü Hareket içinde önemli görevler üstlenmiş delege arkadaşlarımız da, en az imza vermeyenler kadar, davalarına bağlıdırlar ve imza vermeyen arkadaşlarımız kadar ülkücü iradeyi temsil etmektedirler. Dolayısıyla hiçbir ülkücü kardeşimizin oyu ve tercihi diğerinden üstün değildir. Ülküdaşlık hukuku, dava şuuru ve demokratik nizam içinde aklıselim ile hareket edilerek, bu sürecin partimize zarar verilmeden atlatılması bizim ve bütün ülküdaşlarımızın ortak temennisidir.

ARKADAŞLARIMIZIN TAVIRLARINDAN DOLAYI BÖYLE BİR UYGULAMAYA MUHATAP OLDUKLARI KANAATİ VİCDANLARI YARALAMIŞTIR

Temel ilkelerimiz arasında yer alan Hürriyetçilik ve Şahsiyetçilik ilkesi gereğince, hür iradeleriyle, tercihlerini ortaya koyan arkadaşlarımızın hakları, MHP'nin fikri müktesebatı, ülküdaşlık hukuku ve demokratik hukuk nizamının güvencesi altındadır. Partimize üyelik ve delegelikten kaynaklanan haklarını kullandıkları için ülküdaşlarımız hakkında disiplin uygulaması başlatılması ile teşkilatlara yönelik kapatma, görevden alma ve feshetme gibi uygulamaların yanlış olduğunu, vicdanları yaraladığını, bütün ülküdaşlarımızı üzdüğünü ve incittiğini daha önce de kamuoyuna açıklamıştım. Genel Başkan Adayı olduğum 4 Kasım 2012 tarihinde yapılan MHP 10. Kurultayı'nın akabinde bizimle birlikte hareket eden il teşkilatlarımızın kapatılması üzerine 12 Şubat 2013 tarihinde yaptığım açıklamada aynen şöyle demiştim: 'Sırf kurultaydaki tercihleri dolayısıyla, teşkilatları kapatılan bütün partili arkadaşlarımız, başta il başkanlarımız olmak üzere ömürlerini bu davaya vakfetmiş, sadece ellerini değil, yürekleriyle birlikte, bütün vücutlarını taşın altına koymuş değerli arkadaşlarımızdır. Arkadaşlarımızın tavırlarından dolayı böyle bir uygulamaya muhatap oldukları kanaati, vicdanları yaralamıştır. Unutulmamalıdır ki; ülkücü, ülkücünün öz kardeşidir. MHP ve Ülkücü Hareket'in tek bir mensubunu dahi küstürmeye, ötekileştirmeye ve kaybetmeye tahammülü kalmamıştır. Zaman, ülkücülerin onaylamayacağı uygulamalarla, gönülleri kırma zamanı değil; kırgınlıkları, dargınlıkları ve küskünlükleri bir kenara bırakma zamanıdır. Zaman, engin bir hoşgörü ve ülküdaşlık hukuku çerçevesinde gönülleri fethetme zamanıdır. Zaman, hiçbir ayrım gözetmeden, ülküdaşlarımızı ve bütün Türk milletini kucaklama ve hedefe yürüme zamanıdır.

MHP VE ÜLKÜCÜ HAREKET BİZİM İÇİN GEÇİCİ BİR HEVES DEĞİL, İLK VE SON DURAĞIMIZDIR

Bu görüşlerimin, dün olduğu gibi bu gün de arkasında olduğumu üzerine basa basa bir kez daha açık ve net bir şekilde ifade ediyorum; MHP ve Ülkücü Hareket bizim için geçici bir heves değil, ilk ve son durağımızdır. MHP ve Ülkücü Hareket bizim baba ocağımız, ana kucağımız ve canımızdan aziz bildiğimiz vatanımızdır. MHP ve Ülkücü Hareket bizim kara sevdamızdır. MHP ve Ülkücü Hareketin birliği, bütünlüğü ve başarısı için bu güne kadar elimizden gelen mücadeleyi, gayreti ve çabayı ortaya koyduk, bundan sonra da aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğimizden hiçbir ülküdaşımızın kuşkusu olmamalıdır. Yüce Allah izin ve ömür verdiği müddetçe davamızın emrinde ve hizmetinde olmaya, ülküdaşlarımızın ve aziz Türk milletinin haklarını savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Koray Aydın Denizli Uşak Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title