Haberler

Köprü ve Otoyollar Saniyede 21 Lira Getirdi

Güncelleme:

Günde ortalama 1 milyon araç geçişinin gerçekleştiği köprü ve otoyollar, 10 yılda 6 milyar 671 milyon lira gelir getirdi. Bir başka deyişle, köprü ve otoyollar saniyede 21 lira para basıyor.

Köprü ve otoyollardan son 10 yılda 3 milyar 442 milyon 986 bin 77 araç geçiş yaptı. Bu araçlardan elde edilen gelir 6,7 milyar lirayı buldu. Bir başka ifadeyle köprü ve otoyollar saniyede 21 lira gelir getirdi.

KÖPRÜLERDEN YAKLAŞIK 1,5 MİLYAR ARAÇ GEÇTİ

Karayolları Genel Müdürlüğünün (KGM) verilerinden yapılan derlemeye göre, 2006-2015 yılları arasında köprülerden 1 milyar 469 milyon 659 bin 848, otoyollardan da 1 milyar 973 milyon 326 bin 229 araç geçiş yaptı. Köprü ve otoyollardan bu dönemde elde edilen toplam gelir ise 6 milyar 671 milyon 446 bin 557 liraya ulaştı.

GEÇTİĞİMİZ 10 SENEDE YAKLAŞIK 3,5 MİLYAR ARAÇ KULLANDI

Son 10 yılda 3 milyar 442 milyon 986 bin 77 aracın kullandığı köprü ve otoyollardan, en fazla araç geçişi 2015 yılında oldu. Geçen yıl köprü ve otoyolları kullanan 412 milyon 473 bin 354 araçtan, 880 milyon 227 bin 681 lira gelir elde edildi.

KÖPRÜLER SANİYEDE 5 LİRA KAZANDIRDI

Günde ortalama 400 binden fazla aracın geçtiği Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden elde edilen gelir, saniyede yaklaşık 5 lira, aynı dönemde otoyol ve köprülerin toplam gelirleri ise saniyede 21 lirayı geçti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (6)

hak:

Yetmiyor kardesim, masraf cok. Tayyip''''in makam aracini Güney Amerikaya götürmesinin masrafi 200. 000 Dolar. Örtülü ödenek AKP zamaninda 17 katina cikmis, bilinmeyen kimbilir ne harcamalar var. Ama olsun, durmak yok AKPye oylari vermeye devam. Beter olun insallah!!!

25
5
yanıtYanıtla
Öner sorar:

Sizleri duyana açlıktan geberiyorsunuz zanneder. Geberesiceler. Adammı oldunuzda devlete laf ediyorsunuz.

6
18
yanıtYanıtla
Erdogan:

Devlet elestirilir.sen adammisin bir kendine bak aynada...cahil

yanıt24
yanıt1
haklıyım da dinleyen yok:

devletin nesine laf edeceez öner bey oto yollar ve köprüler 25 yıllığına kiraya verildi zaten

yanıt0
yanıt0
Maça:

Verceksin gi yenileri yapildi devlete vermeden nasi güçlü olur ulke

1
14
yanıtYanıtla
GERÇEK:

ye ye bitmez dedikleri bu işte havuza heryerden akıyor. şans oyunları tek başına yeter zaten

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title