Haberler

Köprü ve Otoyollar Saniyede 15 Dolar Getirdi

Güncelleme:

Köprü ve otoyollardan son 10 yılda 3 milyar 531 milyon araç geçiş yaptı. Köprü ve otoyollar saniyede 15 dolar gelir getirdi.

Köprü ve otoyollardan son 10 yılda 3 milyar 531 milyon araç geçiş yaptı. Bu araçlardan elde edilen gelir 4,9 milyar doları buldu. Bir başka ifadeyle köprü ve otoyollar saniyede 15 dolar gelir getirdi.

TOPLAM GELİR 4 MİLYARIN ÜZERİNDE

AA muhabirinin, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM) verilerinden yaptığı derlemeye göre, 2004-2014 yılları arasında köprülerden 1 milyar 599 milyon 278 bin 128, otoyollardan da 1 milyar 931 milyon 355 bin 801 araç geçiş yaptı. Köprü ve otoyollardan bu dönemde elde edilen toplam gelir ise 4 milyar 876 milyon 309 bin 868 dolara ulaştı. Son 10 yılda 3 milyar 531 milyon aracın kullandığı köprü ve otoyollardan, en fazla araç geçişi 2014 yılında oldu. Geçen yıl köprü ve otoyolları kullanan 399 milyon 491 bini aşkın araçtan, 469 milyon 120 bin 277 dolar gelir elde edildi.

KÖPRÜLERDEN SANİYEDE BEŞ DOLAR

Günde ortalama 400 bin aracın geçtiği Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden elde edilen gelir saniyede 5 doları, aynı dönemde otoyol ve köprülerin toplam gelirleri ise saniyede 15 doları geçti.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Karayolları Genel Müdürlüğü Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (7)

haysiyetsiz edepsiz ahlaksiz izmirMobil-ANDROID:

bu chp ye ve onu tutanlara su bile vermiceksin

26
5
yanıtYanıtla
hakanMobil-ANDROID:

asfaltın m2 si ne kadar bilen var mı...ve bu asfalt bir kere atılıp bırakılmıyor. ışıklandırma refüjler çerez parasıyla mı yapılıyor sanıyorsunuz.

3
4
yanıtYanıtla
yabanciMobil-ANDROID:

bu kadar gelir getiren ve nerdeyse hic masrafsiz birseyi devlet niye satmak için bukadar ugrasir hic anlamiyorum

3
3
yanıtYanıtla
hakanMobil-ANDROID:

karayolları ve özellikle otoyollar masrafsız diyen arkadaş uzaydan mı geldiniz acaba merak ettim !!!

2
2
yanıtYanıtla
yabanciMobil-ANDROID:

köprü ve otoyollar birkere yapildiktan sonra gideri gelirinin yaninda devede kulak kalir

0
1
yanıtYanıtla
hhh:

Ben niye zengin olmuyorum ben para kullanmasinimi bilmiyorum yoksa yok ondanmi?

0
0
yanıtYanıtla
yabanciMobil-ANDROID:

saniyede 5 degil 15 dolar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title