Haberler

Kopenhag Saldırganının Hayatı Film Oluyor

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, 14 ve 15 Şubat'ta iki ayrı terör saldırısı düzenleyen Filistin asıllı Ömer Abdul Hamid el Hüseyin'in hayatını konu alan bir film çekileceği bildirildi.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, 14 ve 15 Şubat'ta iki ayrı terör saldırısı düzenleyen Filistin asıllı Ömer Abdul Hamid el Hüseyin'in hayatını konu alan bir film çekileceği bildirildi.

Danimarkalı film şirketi Zentropa, Kopenhag saldırganı gencin nasıl kısa sürede radikalleşip terör saldırısı yapabilecek düzeye geldiğini insanlara göstermek adına 'Kapalı Gözler' isimli bir film yapılacağını açıkladı.

Afganistanlı yönetmen Manyar Parwani, yapımcı Peter Albaek Jensen ile çekeceği filmle ilgili yaptığı açıklamada, "Krudttönden (kültür evi) ve sinagoga yapılan saldırıları filmleştirmek, üzerinde çok düşünülmesi gereken bir konu. Sadece Kopenhag'da yaşanan saldırılar değil son 10 yıl Avrupa'da bir çok benzer vahşi saldırı benim böyle bir film planlamam konusunda etkili oldu. Ömer'in karanlık hayatına girebilmek ve yaşananları daha net görmek adına böyle bir karar aldık" diye konuştu.

Danimarka Yahudi Toplumu Başkanı Dan Rosenberg Asmussen ise filmin iyi bir fikir olup olmadığının tartışmaya açık olduğuna dikkati çekerek, filmi izleyeceklerin bazılarının saldırgana sempati ve anlayışla yaklaşabilecekleri uyarısında bulundu. Asmussen, asıl gerekli olanın böyle bir saldırının bir daha yaşanmaması konusunda verilecek çabaların olduğunu ifade etti.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, 14 ve 15 Şubat'ta Österbro semtindeki Krudttönden kültür evindeki bir toplantıyı ve kentin merkezindeki bir sinagogu hedef alan Filistin asıllı Ömer Abdul Hamid el Hüseyin, 2 sivili öldürmüş, 6 polisi de yaralamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Danimarka Filistin Kopenhag Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title