Haberler

Kopenhag'daki Saldırılar

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da dün düzenlenen, 2 kişinin öldürüldüğü, 5 kişinin yaralandığı saldırıların failinin, Arap asıllı Danimarka doğumlu 22 yaşında bir kişi olduğu ileri sürüldü Danimarka polisi internet sitesinde, Lars Vilsk ve Sinagog saldırılarını düzenleyen ve bu sabah çatışmada öldürülen kişiyle ilgili bilgileri paylaştı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da dün düzenlenen, 2 kişinin öldürüldüğü, 5 kişinin yaralandığı saldırıların failinin, Arap asıllı Danimarka doğumlu 22 yaşında bir kişi olduğu ileri sürüldü

Danimarka polisi internet sitesinde, Lars Vilsk ve Sinagog saldırılarını düzenleyen ve bu sabah çatışmada öldürülen kişiyle ilgili bilgileri paylaştı.

İnternet sitesindeki açıklamada, iki saldırıyı 22 yaşındaki Danimarka doğumlu Arap asıllı bir kişi olduğu bildirilerek vurulduğu andaki ve ilk saldırı sonrası fotoğraflarda aynı kıyafetleri giydiğinin görüldüğü ifade edildi.

Daha önce farklı suçlardan hüküm giydiği, polis tarafından tanındığı kaydedilen saldırganın, Nörrebro istasyonu yakınlarında çıkan çatışmada öldürüldüğünde üzerinden iki silah çıktığı iddia edildi.

-Abdulhamid el-Hüseyin-

Öte yandan Danimarka medyasında çıkan haberlerde ise saldırıyı gerçekleştiren kişinin 22 yaşındaki Abdulhamid el-Hüseyin olduğu öne sürüldü. Ekstrabladet gazetesi ise saldırganın iki hafta önce hapisten çıktığını belirtti.

Kopenhag'da dün İsveçli karikatürist Lars Vilks tarafından organize edilen ifade özgürlüğüyle ilgili toplantı ve sinagoga düzenlenen saldırılarda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 5 polis yaralanmıştı. Danimarka polisi, saldırıların zanlısının vurularak öldürüldüğünü açıklamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Danimarka Kopenhag Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title