Haberler

Kopenhag'da Şüpheli Türk Genci İhbar Edildi

Güncelleme:

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da trende yolculuk yaparken üniversitedeki dersi nedeniyle terörizmle ilgili kitap okuyan ve stresli görünen Türk genç, polise ihbar edilince polis teyakuza geçti.

SAKALLI OLMASINDAN ŞÜPHELENDİLER

Edinilen bilgiye göre, Kopenhag Üniversitesi'nde okuyan Konyalı Alişer C'nin, sakallı görüntüsü, elinde terörizmle ilgili kitap bulunması, stresli görünümü ve elindeki çantasından şüphelenen yolcular polise ihbarda bulundu.

POLİS ALARMA GEÇTİ

İhbar üzerine alarm durumuna geçen Kopenhag polisi, Ortadoğu kökenli görünümü olduğu not edilen kişiyi aramaya başladı. Avedore tren istasyonunda trene binerek Nörreport istasyonunda inen gencin güvenlik kameralarına yansıyan bir kare fotoğrafını dağıtan polis, başkentteki önemli nokta ve bölgelerde güvenliği artırarak devriyelerini sıklaştırdı.

POLİSE KENDİNİ İHBAR ETTİ

Fotoğrafları görerek şüpheli diye duyurulan gencin Alişer C. olduğunu gören yakınları, kendisini arayarak durumu anlatınca üniversite öğrencisi genç, çevresindeki insanların herhangi bir tepkisine karşı bulunduğu yerdeki bir tuvalete girerek polisi aradı ve aranan kişinin kendisi olduğunu söyledi. Bunun üzerine belirtilen yere giden polis ekipleri, Alişer C. ile görüşerek ifadesini aldı. Türk genci, gözaltına alınmadan serbest bırakıldı.

Durumun yanlış bir anlaşılma olduğunu anlayan polis, konuyla ilgili açıklama yaptıktan sonra güvenlik önlemlerine son verdi.

Üniversite öğrencisi gencin sınava giderken diğer öğrencilerin de yaptığı gibi çalışmasının çıktısını alabilmek için yazıcısını yanında götürdüğü öğrenildi. Trendeyken yazıcısının kablolarıyla çantadan düşmesi, elindeki terörizmle ilgili kitap bulunması, sınava gireceği için stresli görünümü ile yabancı kökenli oluşunun, yolcuları şüphelendirdiği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Danimarka Kopenhag Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

CAN:

iste muslumanligi terror saniyorlar, , kim getirdi acaba bu dunyadaki halki buraya kada, r muslumanligi ocu goruyorlar, , , oysa ki bilmezlermi nasul guzel bir dindir, ne mutlu gercek yasayan ve yasattirana, , , , butun muslumanlar uyanik olmasi lazim arkadaslar, ,

14
1
yanıtYanıtla
özel sipariş:

korkudan geberin şerefsizler. . . tirtir titreyin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title