Haberler

Kopenhag'da İmam Ali Camii İbadete Açıldı

Güncelleme:

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da inşa edilen İmam Ali Camii ibadete açıldı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da inşa edilen İmam Ali Camii ibadete açıldı. Kopenhag'da yaşayan Müslümanlar camiye yoğun ilgi gösterdi.

BİN 500 KİŞİ NAMAZ KILABİLECEK

Başkentte Müslümanların yoğunlukta yaşadığı Nörrebro semtinde inşa edilen ülkenin en büyük Şii ibadethanesi İmam Ali Camii, binlerce kişinin katılımıyla açıldı. Toplam 2100 metrekarelik alan üzerine inşa edilen çift minareli camide aynı anda bin 500 kişinin namaz kılabileceği bildirildi.

AÇILIŞTA İRANLI ŞEYH NİSAR KONUŞTU

Danimarkalıların da yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşan imam İranlı Şeyh Nisar, camilerin ibadet yerleri olduğu kadar birer eğitim kurumu olduğuna dikkati çekerek, "Buralarda insanlar birlikte yaşamı, saygıyı ve sevgiyi öğreniyor. Camiler ayrıca dayanışmanın ve yardımlaşmanın merkezidir. Camiler hem de insanların her konuda danışabilecekleri kişileri bulabilecekleri yerlerdir. Siz Müslümanlar ve Müslüman olmayanlar lütfen bizlere her konuda başvurun" diye konuştu.


İmam Ali Camii'nin 60 milyon krona (27 milyon TL) mal olduğu belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Danimarka Kopenhag Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

ConiMobil-IOS:

Danimarkada camii gerçekten gurur verici masallah

8
2
yanıtYanıtla
haberi yazana:

Şii ibadethanesi ne lan. Cami işte. Ne hasta ruhlu haber yapıyosun. mescit yapmış işte adamlar. Burdaki camilere Sünni ibadethanesi dense yerinden fırlarsın bu ne küstahlık diye

5
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title