Haberler

Köpeklerin Saldırısına Uğrayan 14 Keçi Telef Oldu

İzmir'in Foça ilçesinde, başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan keçi sürüsündeki 14 hayvan telef oldu, 6'sı yaralandı.

Mersinaki mevkiinde tel örgüyle çevrili arazide bulunan keçi sürüsüne başıboş sokak köpekleri saldırdı. Gece geç saatlerde meydana gelen olayda, Alpaslan Aydıner isimli hayvan besicisine ait 20 keçiden 14'ü telef olurken 6'sı yaralandı. Sabah saatlerinde hayvanlarına yem vermek için çiftliğine gelen Alpaslan Aydıner, 6'sı oğlak, 8'i keçi olmak üzere 14 hayvanını ölü, 6'sını da yaralı

bulduğunu belirtti. Sabah keçi ağılına geldiğinde bir kaç köpeğin kendisini görmesiyle

hayvanların bulunduğu tel örgü ile çevrili ağılın içinden çıkarak kaçtığını belirten Aydıner, şunları söyledi: "Barınağın içine girdiğimde 14 keçi kanlar içerisinde, bir kısmı parçalanmış halde yerde yatıyordu. Köpekler tellerin altından içeriye girerek keçileri parçalamışlar. İçeride kalan iki köpek bana da saldırdı."

"Bugün hayvanlarıma saldıran köpeklerin, yarın insanlara da saldırmayacağını bana kim garanti edebilir?" diye soran Aydıner, "Ben şimdi kime, nereye başvurayım? Derdimi kime anlatayım? Aşağı yukarı 8 bin TL zararım var. Benim zararımı kim karşılayacak?" diye yakındı.

Kısa bir süre önce de benzer bir olayı yaşadığını anlatan hayvan besicisi Yadigar Aksu da, şunları söyledi: "İlçemizde her geçen gün çoğalan başıboş köpekler bugüne kadar birçok kişinin hayvanlarını parçaladı. Geçen gün benim 4 koyunumu telef ettiler. İlçe merkezi ve mahalle araları başıboş köpeklerle dolu. Çocuklarımız korkudan sokağa çıkamaz hale geldi. Köpeklerin insanlara saldırmayacağı ne malum. Sokakta yaşayan köpekler Foça'nın kabusu oldu. Bir köpeğe taş atsan, hayvanseverler hemen dava açıyor."

Foça ilçesinde, geçen yıl köpeklerden kaçan iki vatandaştan biri ısırılmış diğerinin iki ayağı birden kırılmıştı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İzmir Foça Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title