Haberler

Köpeklerin Kamyon Kasasında Taşınması

Uşak Barosu Başkan Yardımcısı Hidayet Cambaz, Denizli'nin Çivril ilçesinde sokak köpeklerinin kamyon kasasında taşınması ve ardından yaşanan gelişmelerin aydınlatılması gerektiğini bildirdi.

Uşak Barosu Başkan Yardımcısı Hidayet Cambaz, Denizli'nin Çivril ilçesinde sokak köpeklerinin kamyon kasasında taşınması ve ardından yaşanan gelişmelerin aydınlatılması gerektiğini bildirdi.

Cambaz, Uşak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu ile düzenlediği basın toplantısında, Çivril ilçesinde kamyon kasasında bir kısmı telef olmuş, yaklaşık 300 sahipsiz köpek ile kamyona yüklenerek götürülen ve bir daha haber alınamayan 200'ün üzerindeki sokak köpeğinin bulunmasını istedi.

Olayın üzerinden 48 saat geçmesine rağmen köpekleri taşıyan kamyonun hala bulunamadığına dikkati çeken Cambaz, olayı gerçekleştirenlere ceza verilmesi gerektiğini söyledi.

Köpeklerin Uşak Belediyesi Hayvan Barınağından yüklenip yüklenmediğinin savcılık soruşturmasıyla ortaya çıkacağına işaret eden Cambaz, "Çivril'de ilk gün kamyon şoförünün polise verdiği ifade ortada. Köpeklerin kamyonla Uşak'tan götürüldüğü belirtiliyor. Ancak hala pek çok konu aydınlatılmadı. İşin kötüsü 200'ün üzerinde sokak köpeği hala kayıp. Bu insanlık suçunu işleyenler bir an önce tespit edilmeli" dedi.

Uşak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu ise hayvanseverler olarak Uşak ve Denizli'de kayıp sokak köpeklerini bulmak için çaba harcadıklarını belirterek yetkilileri göreve çağırdı.

Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı dışında kentte bu kadar çok köpeğin toplu şekilde bulunmasının imkansız olduğunu savunan Avcu, "Göz göre göre yüzlerce köpeği ölüme götürüyorlar ve kimse buna dur demiyor. Bu konuda bilgisi olanların bizle irtibata geçmesini istiyoruz. Vicdan sahibi kişilerin desteğiyle bu olayı aydınlatacağız. Olayda kullanılan kamyonun ait olduğu nakliye firması iki gündür kapalı. Biz bu suça karışan herkesin cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Olay

İki gün önce Denizli'nin Çivril ilçesinde polis, bir kargo şirketine ait kamyonda yaptığı aramada, kapalı kasada bir kısmı telef olmuş yaklaşık 300 sokak köpeği olduğunu tespit etmişti. Çivril Belediyesi Hayvan Barınağı ekiplerinin incelemesinin ardından telef olan köpekler kireçlenerek gömülmüş, diğer köpekler ise aynı kamyonla Uşak'a gönderilmişti ancak kamyon ve köpeklerden bir daha haber alınamamıştı. Hayvanseverler köpeklerin Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı'ndan kamyona yüklendiğini iddia etmişti.

Kaynak: AA / Yerel

Denizli Çivril Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title