Haberler

Köpek Yavruları Donarak Öldü

Sibirya soğuklarının etkisini gösterdiği Muş’ta, köpek yavruları donarak öldü.

Sibirya soğuklarının etkisini gösterdiği Muş'ta, köpek yavruları donarak öldü.

Muş'ta akşam saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altında 30 dereceye düştü. Karaköprü mevkisinde faaliyet gösteren mezbahanenin bulunduğu bölgede 30 köpek yavrusu donarak öldü. Köpek yavrularının donduğunu fark eden vatandaşlar, hayatta kalanlar için ateş yakarak ısıtmaya çalıştı. Soğuktan etkilenen ve inleyen köpeklere sahip çıkan vatandaşlar, yetkililere isyan etti. Kendi imkanları ile ateş yakarak hayvanları ısıtmaya çalıştıklarını belirten Ahmet Demir, "Hayvanlar soğuk karşısında aciz. Bunlara sahip çıkmak gerekiyor" dedi.

Yavru 30 köpeğin öldüğüne şahit olduklarını ifade eden Osman Koç, halen hayvan barınağının yapılmamasının çok acı bir durum olduğunu söyledi. Donarak ölen köpek yavrularına sadece hayvan olarak bakılmaması ve bunların birer canlı olduğunu kaydeden Koç, şöyle konuştu:

"Duyarlı arkadaşların haber vermesi neticesi bu üzücü olaya denk geldik. Şu an itibariyle 25 köpeğin telef olduğuna şahit olduk. Biz bunlara hayvan olarak değil, canlı olarak bakıyoruz. Biraz ciddi bir örnek vermek gerekirse kendi yavrularımız gibi üzüldük. İnşallah bir an önce hayvan barınağı faaliyete girer."

Hayatta kalan yavru köpeklerin acı çekmesine yüreklerinin dayanamadığını vurgulayan Koç, "Gördüğünüz gibi bunların inlemeleri, acı çekmeleri bizi gerçekten çok üzüyor. Bunları hayvan olarak değil normal canlı olarak bakmak zorundayız. Bir an önce yetkililerin buna el atması gerekiyor. Her ne kadar hazır olmasa bile geçicide olsa çözüm üretmek zorundayız" diye konuştu.

Vicdan sahibi tüm insanları donarak ölen köpek yavrularını kurtarmaya davet eden Volkan Bingöl de, "Vicdan sahibi insanları bu hayvanları donmaktan kurtarmaya davet ediyorum. Yeni doğmuş 30-40 tane köpek yavrusu donarak hayatı kaybetti. Biz nasıl insan olarak yaşıyorsak, bu hayvanların da yaşamaya hakkı vardır. Bütün vicdan sahiplerini buraya davet ediyorum, bu durumu görmeye davet ediyorum. Bunun için bütün yetkililerden gereken ne varsa bu hayvanlar için yapılmasını istiyoruz." Her gün sokak köpeklerine yiyecek verdiklerini, ancak hayvan barınağı olmadığını belirten Resul Aktı ise, "Soğuk hava yüzünden 30 ila 40 hayvan telef oldu. Bunları besliyoruz, ama yerleri yok. Soğuktan hayvanlar telef oldu, yazık" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karaköprü Osman Koç Sibirya Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title