Haberler

Köpeğini Bayrakla Kurulayan Adama 10 Ay Hapis Cezası!

Güncelleme:

Bakırköy'de süs havuzunda köpeğini yıkadıktan sonra Türk bayrağı ile kurulayan 19 yaşındaki U.A.A.'ya, bayrağa hakaretten 10 ay hapis cezası verildi.

İstanbul Bakırköy'de Özgürlük Meydanı'nda bulunan süs havuzunda köpeğini yıkadıktan sonra orada bulunan bir marketin direğine asılı Türk bayrağı ile kurulayan 19 yaşındaki U.A.A.'ya, "Devletin egemenlik alametini aşağılama" suçundan 10 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, sanığın geçmişi ve cezanın ertelenmesi durumunda yeniden suç işlemeyeceğine dair olumlu kanaat oluşmadığı gerekçesiyle U.A.A.'nın cezasını ertelemedi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda 15 Ocak 2014 tarihinde gece 01.00 sıralarında köpeğini süs havuzunda yıkadıktan sonra bir marketin direğinde asılı Türk bayrağı ile kurulayan U.A.A. hakkında açılan dava sonuçlandı. Bakırköy 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına katılan olmadı. Kararını açıklayan Hakim Rüveyde Çakmak Kenar, Türk bayrağıyla köpeğini kurulamak suretiyle devletin egemenlik alameti olan bayrağı aşağılamak suçunu işlediği gerekçesiyle U.A.A.'yı 1 yıl hapis cezası ile cezalandırdı.

İYİ HAL İNDİRİMİ YAPILDI ANCAK, CEZASI ERTELENMEDİ

Sanığın cezasında iyi hal indirimi yapan Hakim Kenar, 1 yıllık cezayı 10 aya indirdi. Hakim Kenar, sanığın geçmişini, suç işleme eğilimini ve cezanın ertelenmesi durumunda yeniden suç işlemeyeceğine dair kendisinde olumlu kanaat oluşmadığını gerekçe göstererek 10 aylık cezayı ertelemedi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Polis, 15 Ocak 2014 gecesi olayın olduğu anda U.A.A.'nın havuzda yıkadığı köpeğini Türk bayrağı ile kuruladığını MOBESE kamerasında gördü. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Bakırköy Ekipler Amirliği'ne bilgi verildi. Aynı gece Bakırköy Özgürlük Meydanı'na giden polis ekipleri, ıslak köpeği Türk bayrağı ile kurulayan U.A.A. ve iki arkadaşını gözaltına aldı. U.A.A. karakoldaki ifadesinde köpeğini kuruladığı bayrağın marketin bayrağı olduğunu, Türk bayrağı olduğunu fark etmediğini söyledi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda U.A.A. hakkında "Devletin egemenlik alametine alenen hakaret" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

ARKADAŞI ALEYHİNE TANIKLIK YAPMIŞTI

Davada tanık olarak dinlenen U.A.A.'nın arkadaşı S.B., "Bayrakla köpeği silmeye başlayınca, bayrağın Türk bayrağı olduğunu söyleyip, 'bizi görürlerse öldürürler' dedim. Ama o umursamayıp köpeği kuruladı. Arkasından polisler geldi bizi karakola götürdü" şeklinde ifade vermişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Bakırköy Yerel Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (22)

ACG:

Bayrağa hakarette bulunan HDP lilerede aynı uygulamayı niye yapmıyorsunuz.

17
7
yanıtYanıtla
Trabzonlu:

30 yil verilsin nedemek bayraga hakaret aslinda kursuna dizilmedir

19
3
yanıtYanıtla
abc:

tamam bayraga saygisizlik yapilmaz ama siz türkler kendi bayraginizi savunursunuz kürt bayragina pacarva dersiniz abd israil gibi bayraklari protestolarda yakarsiniz sadece kendi irkinizi düsünen bir milletsiniz

7
15
yanıtYanıtla
türk:

kendi Irkimizi düsündügümüzdenmi , TR de 1500 cesit irktan millet özgür yasiyor SEN BILE , keske tek kendi irkimizi düsünsek ama biz türkler insaf ve insanligimizdan vazgecemiyoruz onun icin 1500 irkida azinliklarida ülkemizde barindiriyoruz

yanıt10
yanıt5
Ba:

Sen düşünme ABC git kendini camdan aşağı at

yanıt2
yanıt0
paçavraya paçavra denir:

ABC adlı canlı, o bayrak senin de bayrağın sayılıyor maalesef. Senin kürt bayrağı dediğine paçavra deniyor evet, doğrusu da budur.

yanıt2
yanıt2
Yusuf:

Bız ummedı muhammedız! Ulkemızde yasayan ve ulkemıze sıgınanlar kurt degılmı! Asımıle olmussunuz sız! Imanınızı almıs batı!

yanıt1
yanıt2
bir kadın:

vatan elden gidiyor bayrak o anda o iş kullanılmış ne olacak.

3
17
yanıtYanıtla
ŞUVEYABU:

BU HAKİMLER DE BİR TUHAF ARTIK. BAYRAK CEZASINA DA İYİ HAL İNDİRİMİ NEYMİŞ. . . SALIVEREYDİN BARİ. . . ADAM BAYRAĞA HAKARET ETMİŞ . . . YOK. . . YOK. . . BİZ BÖYLE ZOR ADAM OLURUZ. . . ALLAH SONUMUZU HAYREYLESİN. . . . . AMİN. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

16
2
yanıtYanıtla
KUZUMobil-IOS:

Vatan Hainine bayrağın ne olduğunu öğretmek lazım ki bir daha bayrağa Nasıl davranılır öğrensin

12
2
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title