Haberler

Köpeği Tekmeledi Sonra Elleriyle Boğarak Öldürdü

Güncelleme:

Eskişehir'de hayvanseverler, 2 Ağustos'ta "Fındık" adlı sokak köpeğini elleriyle boğarak öldüren H.A.'yı protesto etti.

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği, Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Büyükşehir ile Odunpazarı Belediyesi Hayvan Hakları Çalışma Komisyonları üyeleri, Odunpazarı Belediyesi önünde toplandı.

"TEKMELENEREK, BOĞULARAK ÖLDÜRÜLDÜ"

Grup adına basın açıklamasını okuyan Mustafa Çakı, kentte savunmasız bir hayvana karşı yeni bir şiddet vakası gerçekleştirildiğini, sokak köpeğinin tekmelenerek ve boğularak telef edildiğini söyledi.

"EN AĞIR BİÇİMDE CEZALANDIRILMALI"

İlgili yasaların, hayvan hakları konusunda yetersiz kaldığını öne süren Çakı, şunları kaydetti:

"Savunmasız bir hayvanın bu şekilde vahşice katledilmesi, yasalar kapsamında en ağır şekilde yaptırımları gerektiren bir suçtur. Bu ülke üzerinde yaşayan herkes bilmelidir ki hayvana şiddet gösterenlerin, vahşice tekmeleyip boğanların, kesenlerin, tecavüz edenlerin devlet eliyle ciddi bir şekilde cezalandırılmadığı bir hukuk sisteminde kimse kendini güvende hissedemez. Hayvana şiddet ve istismar, Türk Ceza Kanununda 'suç' olarak nitelendirilip ciddi bir şekilde cezai yaptırıma tabi kılınmadığı ve tüm bu suçlar para cezasıyla ödüllendirildiği sürece savunmasız canların hakları için mücadelemiz devam edecektir."

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise konu hakkında belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

SİYAH ÇELENK BIRAKTILAR

Grup daha sonra H.A'nın köpeği telef ettiği Gökmeydan Mahallesi'nde bulunan evinin önündeki araziye yürüyerek, buraya siyah çelenk bıraktı.H.A'nın komşularına da olaya sessiz kaldıkları konusunda tepki gösteren hayvanseverler, Çakı'nın sağduyu çağrısı üzerine evin önünden ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Odunpazarı Belediyesi Eskişehir Güncel Haberler

500

Yorumlar (35)

sedat:

insana bu kadar deger vermezsiniz ..... it e veriyosunuz

6
36
yanıtYanıtla
vedatjamaikasele@hotmail.com:

o it dediğin senden değerli

yanıt0
yanıt0
malsedatgmehmrl54@gmail.com:

bugün savunmasız bir canlıya bunu yapan yarın gelir senin çocuğuna da aynı şeyi yapar. vicdanını kaybetmiş insan her türlü kötülüğü mübah görür !

yanıt0
yanıt0
tariktarikali@gmail.com:

Sen insansan o kopegin oldurulmesine karsi cikarsin. Insan sinifina girmiyorsun. Eeee hayvan sinifinda da degilsen hangi sinifa girdigini kendin sec. Asagilik yaratiklar sinifina girersin.

yanıt0
yanıt0
EMRE:

GAZZEDE ÖLEN MASUM ÇOCUKLAR İÇİN SOKAĞA ÇIKMAYIN BU ŞEKİLDE SOKAĞA ÇIKIN RESMEN SHOW

4
32
yanıtYanıtla
Ali Önder:

Bu köpekleri savunanlar acaba Filistindeki bebeler içinde basın açıklaması yaparlarmı rica etsem.

15
21
yanıtYanıtla
adanalı:

allah belanı versin şerefsz adi yaratık beter ol inşaallah geber. öyle ağır küfür yazmak istedim ki terbiyem müsaade etmiyor.

32
0
yanıtYanıtla
çirkinkral:

lan o köpek kadar haysiyetin yoktur senin karaktersiz ...sokakta nasıl gezecek merak ediyorum görüntülerden sonra..

31
0
yanıtYanıtla
cem tuna:

Bu cani şahıs hakkında hangi hukuki süreç başlatıldı? O zavallı hayvanı soğuk kanlılıkla bu şekilde öldüren birisinin bulunduğu bir mahalle asla ne çocuklarınız ne de sizin için güvende olamaz. Bu şahıs hakkında hukuki süreç başlatılmalı ve derhal kanunlar çerçevesinde alacağı en ağır ceza verilmelidir.

29
1
yanıtYanıtla
bedri:

filistinde olenler icin kinama yapmayin yuruyusler duzenlemeyin 1 kopek icin olmadigi yapiyorsunuz tamam belkide haklisiniz can candir ama filistinde olenlerde patlican degil birde insaniz diye dolasiyorsunuzzz yazik

6
22
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title