Haberler

Köpeğin Kırık Bacağına Platin Takıldı

Hatay'da sokak köpeğinin kurşun isabet etmesi sonucu kırılan bacağına platin takıldı.

Hatay'da sokak köpeğinin kurşun isabet etmesi sonucu kırılan bacağına platin takıldı.

Antakya ilçesi Karlısu Mahallesi'nde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan kangal cinsi köpek, Büyükşehir Belediyesi Geçici Başıboş Hayvan Barınağı Kısırlaştırma Merkezi'nde getirildi.

Görevlilerce "Beyaz" adı verilen köpeğin, yapılan ilk muayenesinde sağ arka bacağının kırıldığı tespit edildi. Merkezdeki teknik imkansızlık nedeniyle Beyaz'ın bacağı iyileştirilemeyince çalışanlar aralarında para topladı.

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Veteriner Fakültesi'nde bacağına platin takılan Beyaz'ın tedavisine merkezde devam ediliyor.

Merkezin sorumlusu Remzi Güven, gazetecilere, ateşli silahla yaralandığını tespit ettikleri köpeğin sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Beyaz, hızla kendini toparlamaya, ayağı üzerine basmaya ve yürümeye başladı. 15-20 günde yaralarının iyileşeceğini ve kırığının da 2 ayda düzeleceğini tahmin ediyoruz. Barınağımıza çoğunlukla ateşli silah ve trafik kazasında yaralanan hayvanlar getiriliyor. Vatandaşlarımızdan bu konuda daha duyarlı ve bilinçli olmalarını istiyorum. Bu hayvanlar kimsenin düşmanı değil" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Karlısu Antakya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title