Haberler

Kopan Sol Eli ve Parmakları 16 Saatte Yerine Dikildi

Çanakkale'de lise öğrencisi 17 yaşındaki Osman Cihat Kocabaş, yakınlarına ait marangozhanede, elini elektrikli hızarın bıçağına kaptırdı.

Çanakkale'de lise öğrencisi 17 yaşındaki Osman Cihat Kocabaş, yakınlarına ait marangozhanede, elini elektrikli hızarın bıçağına kaptırdı. Kocabaşa'ın kopan sol eli ve 3 parmağı, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 16 saat süren operasyonla yerine dikildi. Operasyonu gerçekleştiren Opr. Dr. Serkan Balta, "Parmakları yaşıyor, el bileği sağlam durumda. Hastamızın yaşının genç olması nedeniyle daha hızlı bir iyileşme bekliyoruz" dedi.

Olay geçen cumartesi günü Çanakkale'nin Yenice İlçesi'ne bağlı Nevruz Köyü'nde meydana geldi. Lise öğrencisi Osman Cihat Kocabaş, yardım etmek için köyde yakınlarına ait marangozhane gitti. Keresteleri elektrikli hızarda kesen Kocabaş, bir anlık dalgınlıkla sol elini makinenin bıçağına kaptırdı. Kocabaş'ın sol eli bileğinden koparken, 3 parmağı da elinden koptu. Çağrılan ambulansla, kopan parçalarla birlikte  Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Osman Cihat Kocabaş ilk müdahalesinin ardından Sağlık Bakanlığı'nın 112 Acil servis helikopteriyle Edirne'deki Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Helikopterle Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'ndeki Halil Kalkanlı pistine inen Kocabaş, buradan 112 ambulansıyla Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Sol eli ise başka bir kutu içerisinde hastaneye getirildi.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim servisine alınan 17 yaşındaki Osman Cihat Kocabaş'ın sol elindeki 3 parmağı ile elinin bileğinden koptuğu tespit edildi. Hemen ameliyata alınan Kocabaş'ın öne sol eli bileğine daha sonra ise 3 parmağı Opr. Dr. Serkan Balta'nın yönetimindeki ekiple eline dikildi. Yaklaşık 16 saat süren operasyonun ardından 1 gün yoğun bakım ünitesinde tutulan Kocabaş, bugün normal servise çıkarıldı.

Sağlık durumunun çok iyi olduğunu anlatan Osman Cihat Kocabaş, "Yardım etmek için marangozhaneye gitmiştim. Burada sol elimi elektrikli hızarın bıçağına kaptırdım. Arkadaşlarım ilçedeki hastaneye getirdi. Daha sonra Çanakkale'ye geldik. Daha sonra ise helikopterle Edirne'ye geldik. Burada zorlu bir ameliyat geçirdim. Şu anda kolum bayağı bir ağrıyor. Ama başarılı bir operasyon olduğunu ve elimi tekrar kullanabileceğimi söylediler. Doktorlarıma teşekkür ederim" dedi.

16 SAAT SÜRDÜ

Operasyonu gerçekleştiren Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Opr. Dr. Serkan Balta ise sol elin yanı sıra 3 parmağındaki kopmasının ameliyatı güçleştirdiğini belirterek şunları söyledi:

"Hastamız Çanakkale'de kaza sonucu bir elektrikli testereye sol elini kaptırmış. Tabi bizim açımızdan çok kötü bir yaralanma. Çünkü elektrikli testere hem Osman'ın el bileğini, hem de kopan eldeki 3 parmağını koparmış. O yüzden bir değil 4 farklı uzuvu yerine takmış gibi olduk. Bizim açımızdan zor ve uzun bir ameliyat oldu. Yaklaşık 16 saat sürdü. El bileğini ve kopan parmakları yerine taktık. Operasyonun ardından yoğun bakım ünitemizde tuttuk. Parmağına ve damarlarına işlem yaptığımız için ciddi kanamalar oldu. Yaklaşık 6-7 ünite kan verildi. Yoğun bakımda 1 gün takip edildikten sonra şu anda hastamızın durumu gayet iyi. Parmakları yaşıyor, el bileği sağlam durumda. Hastamızın yaşının genç olması nedeniyle daha hızlı bir iyileşme bekliyoruz. Elin fonksiyon kazanması daha hızlı olacak diye düşünüyoruz. Yaklaşık 50 dakikada helikopterle buraya getirilmesi de bizim için çok önemliydi. Kopan el yerine dikildiği için yüzde 80 civarında eski halindeki gibi elini ve parmaklarını kullanabilecek."

Bir süre de daha Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatacak olan Kocabaş'ın daha sonra fizik tedavi görerek elini eskisi gibi kullanmaya başlayacağı belirtildi. - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trakya Üniversitesi Çanakkale Kocabaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title