Haberler

Sağlık Bakanlığı: Kopan Parmak Hastanede Unutulduğu Yalan

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı: Bazı haberlerde iddia edildiği gibi İnegöl'de hastanın kopan parmaklarının acil serviste unutulması söz konusu değildir.

Sağlık Bakanlığı, İnegöl'de bir hastanın kopan parmaklarının acil serviste unutulması gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada,  bugün bazı basın yayın organlarında "Kopan parmakları hastanede unutuldu"  başlığıyla haberler yer aldığı hatırlatıldı.

Bakanlığın açıklamada, konuya ilişkin Bursa İl Sağlık Müdürlüğünün hazırladığı şu açıklamaya yer verildi:

"Olay, İnegöl'de bulunan bir plastik fabrikasında 1 Ocak 2014'te meydana gelmiştir. 16 yaşındaki 1997 doğumlu İ.B., enjeksiyon makinesinde çalıştığı sırada makinenin kapağını açıp kapatırken elini makineye kaptırmıştır. Sol eli hasar gören gencin bir parmağı koparken 3 parmağı da ezilerek hasar görmüştür. Yaralanan işçi fabrikadaki arkadaşlarınca otomobille İnegöl Devlet Hastanesine kopan parmağı olmaksızın getirilmiştir. Burada ilk müdahalesi yapılmış, Genel Cerrahi ve Plastik Cerrahi uzmanlarınca değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda hastanın bir üst merkeze sevk edilmesi gerektiği hasta yakınlarına bildirilmiştir. Hasta yakınları, yetkililerin uyarılarına rağmen hastayı kendi imkanlarıyla özel bir otomobille Bursa'ya götürmek üzere hareket etmişlerdir. Hastanın Bursa'ya hareketinden sonra, fabrikadaki arkadaşları tarafından kopan parmak parçaları İnegöl Devlet Hastanesine getirilmiştir.  Kopan parmak parçaları hastanede buzluğa konularak muhafaza edilmiş ve Bursa'ya hareket eden hasta yakınlarına da telefonla haber verilmiştir. Bunun üzerine geri dönen hasta yakınları buzlukta muhafaza edilen parmak parçaları teslim alarak tekrar hareket etmişlerdir."

-Vakayla ilgili bir ihbar yok

Dolayısıyla haberlerde iddia edildiği gibi "kopan parmakların acil serviste unutulması" gibi bir durumun söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, kopan parmak parçalarının hastaneye hasta sevk edildikten sonra getirildiği, hastane tarafından muhafaza edildiği, sonra da hasta yakınlarına teslim edildiği kaydedildi.

Hastanın Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ameliyat edildiği belirtilen açıklamada, ayrıca 112 Komuta Kontrol Merkezi kayıtları incelendiğinde, vaka ile ilgili 112 hattı üzerinden bir ihbar olmadığının anlaşıldığı bildirildi.

Kaynak: AA / Sağlık

Sağlık Bakanlığı İnegöl Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title