Haberler

Kopan Kaya Parçaları Evlerin Üstüne Düştü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kaya parçası, - Ev sakinlerinin konuşması, - Hasar oluşan evin alanları, - Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, - Detaylar, Kopan kaya parçaları evlerin üstüne düştü- Tokat'ta dün etkili olan şiddetli yağışın ardından Tokat Kalesi'nin altından kopan kaya parçaları evlere zarar verdi- Bir evin çatısını delen kaya mutfağa düştü Tokat'ta dün akşam saatlerinde etkili olan sağanağın ardından Tokat Kalesi'nin altından düşen kaya parçaları, 2 ev ve bir bahçede hasara neden oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kaya parçası, - Ev sakinlerinin konuşması, - Hasar oluşan evin alanları, - Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, - Detaylar, Kopan kaya parçaları evlerin üstüne düştü- Tokat'ta dün etkili olan şiddetli yağışın ardından Tokat Kalesi'nin altından kopan kaya parçaları evlere zarar verdi- Bir evin çatısını delen kaya mutfağa düştü Tokat'ta dün akşam saatlerinde etkili olan sağanağın ardından Tokat Kalesi'nin altından düşen kaya parçaları, 2 ev ve bir bahçede hasara neden oldu. Camiikebir Mahallesi Kale Pınar Sokak'ta kaleden düşen kaya parçası Hasan ve Ayten Yıldız çiftinin evinin çatısını delerek mutfağa düştü. Kaya parçaları aynı sokaktaki Ahmet Turan Topal'ın da evinin çatısına düştü, bahçesinde hasar oluşturdu. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, evler ile bahçedeki hasarı inceledi.Eroğlu, Tokat Kalesi'nin altında kalan Camiikebir Mahallesi'nin, daha önceki afetlerde de sorun yaşandığı söyledi.Mahallenin önceki yıllarda kentsel risk alanı ilan edildiğini belirten Eroğlu, "Burası kentsel dönüşüm alanıdır. Bir daha böyle olayların meydana gelmemesi, insanların can ve mal güvenliğine halel gelmemesi ve bu bölgedeki insanlarımızın daha güzel evlerde oturmasının sağlanması gerekiyor. Bunu kabul etmeyenlere paralarının ödenmesi suretiyle artık bu alanın komple boşaltılıp bir rekreasyon alanı gibi oluşturulması çalışması devam ediyor. Bu alanda bir bölge oluşturup içinden yolların geçtiği, yeşil alanların olduğu, kalenin ayaklarının tamamının böyle bir hale dönüştürülmesi için çalışıyoruz" diye konuştu. Mutfağına kaya düşen Ayten Yıldız, saat 19.00 sıralarında yemek yaptığını ifade ederek, "Domatesler, lavaboda kaldı. Biber ocakta kaldı. Biz deprem oldu zannettik. Tozdan taş olduğunu anlayamadık. 16 yaşındaki oğlum birden bağırınca ben deprem oluyor zannettim" dedi. Çatısına kaya parçaları düşen Ahmet Turan Topal da yağışın şiddetli saatlerinde büyük bir gürültü meydana geldiğini aktardı.Geceleri korku içinde yattıklarını belirten Topal, her an taş düşme endişesi yaşadıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Eyüp Eroğlu Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title