Haberler

Kop'da Çalışmalar Devam Ediyor

Konya Ovası Projesi'nin (KOP) önemli ayaklarından biri olan Afşar Hadimi Barajı inşaatında çalışmaların hızla devam ettiği belirtildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Göksu nehrinin ana kollarından Ilıcapınar deresi üzerine inşa edilen Afşar Hadimi Barajı proje alanının, Konya'nın Taşkent ilçesi Afşar mahallesi sınırlarında yer aldığı ifade edildi.

Yapımına 2012'de başlanan barajda, gövde dolgusunun yüzde 35 oranında tamamlandığı bildirilen açıklamada, yüklenici firma ile yapılan sözleşme gereği barajın bin 300 takvim günü içerisinde tamamlanacağı kaydedildi.

Açıklamada, barajın tamamlanması ile 27 bin 417 hektar tarım arazisinin sulanacağı ve Konya il merkezinin su ihtiyacının karşılanacağı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Afşar Barajında toplanan sular, derivasyon kanalı ve Hadimi Tüneli ile Göksu nehri üzerinde yapılan Bağbaşı Barajına verilecek, buradan da Mavi Tünel aracılığıyla Konya kapalı havzasına aktarılacak. Yöredeki tarımsal faaliyetlerin verimli olarak sürdürebilirliği için büyük öneme sahip olan bu yatırım ile aile gelirinde hektar başına yıllık 45 milyon 769 bin 46 lira ek gelir artışı sağlanmış olacak. Geçtiğimiz ay gövde dolgularında yüzde 35, dolusavakta yüzde 80, derivasyonda yüzde 98, yol işlerinde yüzde 95 ve enjeksiyon işlerinde yüzde 10 gerçekleşme sağlanarak, projenin tamamında yüzde 25 fiziksel gerçekleşmeye ulaşıldı. 2015 yılı sonunda tamamlanması öngörülen baraj, yaklaşık 106 milyon 65 bin liraya mal olacak." - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Ilıcapınar Göksu Konya Afşar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title