Haberler

Koordinasyon Toplantısı Keban'da Yapıldı

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın da, katıldığı ilçe koordinasyon toplantısının ikincisi Keban ilçesinde yapıldı.

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın da, katıldığı ilçe koordinasyon toplantısının ikincisi Keban ilçesinde yapıldı.

Elazığ'da il ve ilçelerin ihtiyaç, sorun ve çözüm önerilerinin ele alındığı koordinasyon toplantılarının ikincisi Keban ilçesinde bulunan EÜAŞ Keban HES Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleşti. Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, İl Jandarma Komutanı Albay Sefer Resuloğlu, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kurum, kuruluş müdür ve bölge müdürleri ile meclis üyeleri katıldı. İlçe değerlendirme toplantılarının ikincisini yapmak üzere Keban'da toplandıklarını dile getiren Vali Ömer Faruk Koçak, "Belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, il genel meclis başkanımız, il ve bölge müdürlerimiz bir araya gelip hangi ilçede toplanmış isek o ilçenin bir değerlendirmesini yapıyoruz. Yerinde problemleri tartışıp ortak akılla alacağımız kararları alıp ondan sonra da takiplerini yapıyoruz. Keban için özel bir cümle söyleyerek sözü kaymakam arkadaşımıza bırakacağım. Keban ilk kadın belediye başkanımızın görev yaptığı ilçe ve şuanda da tek. Dolayısıyla pozitif ayrımcılık yapacağımız belediyemiz, ilçemiz. Bunda herhalde hemfikiriz. Kadın yöneticilerimizin sayısı artıyor. Artması da bizlerin daha çok rekabete muhatap olmasını ve verimliğin artmasını getiriyor. Bu anlamda seçilen belediye başkanımıza hayırlı olsun diliyorum. Başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonraki kadın belediye başkanlarımız, kadın yöneticilerinin sayısının artmasında da önemli bir öncü rol oynayacak" dedi.

İlçe Kaymakamı Hayrettin Baskın yaptığı konuşmada Elazığ ili ve ilçelerini daha iyi tanımak, yakından bilmek, ihtiyaç sorun ve çözüm önerilerini değerlendirmek üzere Keban'da ilçe koordinasyon kurulu toplantısını icra ettiklerini söyledi. Kaymakam Baskın, "Keban nüfusuna ve büyüklüğüne nazaran ülke ekonomisine oldukça ciddi katkıları olan ve katma değer yaratan bir ilçedir. Bu anlamda ilk olarak bahsetmemiz gereken Keban Barajı yıllık 6.2 milyar enerji üretimi gerçekleştirmekte ve bunun parasal meblağı en asgari birim fiyatlarıyla bile yaklaşık olarak 650-700 milyon dolara tekabül etmektedir. Bunun haricinde özellikle son yıllarda ciddi bir gelişme seyri gösteren balıkçılık sektörüyle alabalıkta takribi 10 bin ton üretim, 10 milyon dolar civarında ihracat ve 400 kişilik istihdam sağlanmıştır. Bu rakamlar ilçemizde mevcut kapasitenin yüzde 45 ile gerçekleştirilmektedir ki bu yaklaşık yüzde 55'lik kapasitenin atıl bir durumda olduğunu göstermektedir. Bunun yanı sıra ilçemizin doğal güzelliklerini, tarihi yerlerini ve Keban Barajı'nı görmek üzere yıllık ortalama 300 bini aşkın insan kitlesi ilçemizi ziyaret etmektedir. Bu manada tarihi yapıları itibariyle daha iyi ve yüksek bir potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz. Özellikle ilçemizde bulunan Meryem Ana Ermeni Kilisesi, denizli kervansarayı başta olmak üzere diğer tarihi ören yerlerinde yapılacak restorasyon gibi çalışmalar ile gerek ziyaretçi profilinde değişim, gerekse ziyaretçi sayısında bir artış olacağını düşünmekteyiz" diye konuştu.

Elazığ'ın ilk kadın belediye başkanı ünvanını taşıyan Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı ise toplantıda yaptığı konuşmada, konuşmasını hazırlamak isterken aklına bir türkü geldiğini söyledi. Başkan Atlı, "Konuşmamı nasıl hazırlayayım derken aklıma bir türkü geldi. Derdim çoktur hangisine yanayım. Ama bugün bu türküyü Keban için sayın valim, belediye başkanı ve bölge müdürlerimizin desteği ile bertaraf edeceğiz inşallah. 30 Mart seçimlerinden sonra göreve başladığım bugüne kadar bölge müdürlerimizin hepsi olmasa da çoğunu ziyaret ettim. Sağ olsunlar bize her konuda desteklerini esirgemediler. Bundan sonraki günlerde Keban'a dışarıya göç veren bir ilçe durumundan ilçesine dönüş yapan Kebanlıları hep birlikte göreceğiz. Belediyemizde toplam 76 personelimiz var. Belediyemize ait 36 dükkan 24 lojman, 120 ton kapasiteli soğuk hava deposu, 50 kişi kapasiteli aile çay bahçesi, 100 kişilik halka açık mesire yeri ve sanayi sitemizde de 16 dükkanımız mevcut. İlçemiz kanalizasyon şebekesinin eski olması nedeniyle bugünkü şartlarda ihtiyaçlara cevap vermemektedir. İlçemizin sulama suları yetersiz gelmektedir. Sulama suyu için tüketilen elektrik giderimiz tahsil edilen sulama suyu bedelinden kat kat fazla gelmektedir. Gelirler yetersiz olduğundan personelin maaşları eksik ödenmektedir. İlçemizin kanalizasyon şebekesinin yenilenmesine ihtiyaç vardır. Belediyemize acilen hizmet araçları alınması gerekmektedir. İlçemiz sulama suyunun artırılmasına ihtiyaç vardır. Belediyemizin işçi, memur, SGK, maliye ve firma alacakları dahil toplam borcumuz 6 milyon 846 bin TL'dir. Belediye bütçemiz 2014 yılı itibariyle 7 milyon 51 Bin TL'dir" şeklinde konuştu.

Değerlendirme toplantılarındaki en büyük gaye ve arzusunun Elazığ'ın bütün ilçeleri ve beldeleriyle birlikte ellerindeki imkanları en verimli değerlendirmek ve kullanmak olduğu ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da," Her ilçemizin, her beldemizin kendi içinde ayrı bir değeri, ayrı bir kıymeti ve sürdürülebilir kaynakları var. Bunları en doğru şekilde kullanmak, değerlendirmek ve verimli hale getirebilmek için çok iyi bir koordinasyonun yapılması gereklidir. Bu koordinasyonda elbette nihai nokta bulunduğumuz mekanları, o mekanda yaşan insanların kolay yaşayabildikleri mekan haline getirmektir. Hem kolay yaşamak, hem de kaliteli yaşamak nihai hedefimizdir. Böyle bir çalışmayı yapabilmek için elimizdeki donelerin ne olduğunu bilmemiz gerekiyor. Eğer biz elimizdeki doneleri rakamsal donelere dökemez isek ölçemeyiz. Ölçemediğimiz bir değeri de yönetemeyiz. Keban belediye başkanımız derdim çoktur hangisine yanayım diye türküyle başladı.Ancak ben şahsen yönetim psikolojisi içinde dertlerimize yanmaktan ziyade o dertlerimizi çözecek argümanları geliştirmemiz gerektiğine inanıyorum" şeklinde konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mücahit Yanılmaz Elazığ Keban Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title