Haberler

Kooperatiflerde Kadınlara Destek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Bakanlığımızın ilgili kurumlarla yürüttüğü ortak çalışmalar sonucunda hazırlanan Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı kadın girişimcilerin eğitiminde de kullanılarak, kadınlarımızın ticari faaliyetleri arttırılabilecek” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Bakanlığımızın ilgili kurumlarla yürüttüğü ortak çalışmalar sonucunda hazırlanan Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı kadın girişimcilerin eğitiminde de kullanılarak, kadınlarımızın ticari faaliyetleri arttırılabilecek" dedi.

Bakan Yazıcı, yaptığı açıklamada, Türkiye'de birçok sektörde faaliyet gösteren, dayanışma ve yardımlaşma odaklı çalışan ve ortaklarına eşit oy ve demokratik katılım imkanı sağlayan kooperatiflerin öneminin artık daha iyi kavrandığını vurguladı. Her alana yayılan kooperatiflerin ortaklarına daha etkin ve kaliteli hizmet sunacaklarını belirten Yazıcı, bu amaçla ilgili kurumlarla işbirliği içinde "Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı"nı uygulamaya koyduklarını hatırlattı. Bakan Yazıcı, "Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı (KOOP-GEP)" ile kooperatifler daha etkin yönetilecek" dedi.

Türkiye'de kooperatifçiliğin kalitesini arttırmak için Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı doğrultusunda uygulamaya konulan Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı (KOOP-GEP) kapsamında ilk sertifikalı eğitimlerin Antalya'da gerçekleştirildiğini bildiren Bakan Yazıcı, Tüm Tüketim Kooperatifleri Merkez Birliği'nin başvurusu üzerine Alanya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce açılan kursta 46 kooperatifçiye 5 gün süreyle eğitim verildiğini ifade etti. Bakan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bu eğitimler sayesinde ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişiminde önemli bir yeri bulunan kooperatifler daha etkin işletilen işletmeler haline gelerek başarılı örneklerin sayısı artacaktır. Kooperatiflerin kurumsal kapasitelerini arttırabilmelerinin yolu kooperatif yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile kooperatiflerde çalışan meslek elemanlarının kalitesinin arttırılmasından geçmektedir. Eğitimler vasıtasıyla ihtiyaç duyulan beşeri sermayenin artırılmasını amaçlıyoruz. Ülkemizde faaliyet gösteren bütün kooperatiflerin etkin, verimli ve mevzuata uygun çalışması ve ekonomide daha fazla yer almasının temel hedeflerimizdendir. Bu hedef doğrultusunda kooperatifçilik sektöründe vatandaşlarımızın eğitilmesinin, toplumda kooperatifçiliğin yaygınlaştırılması için öncelik verilmesi gereken bir uygulama olacaktır. Bu açıdan bütün kooperatiflerimiz Halk Eğitim Merkezlerine başvuruda bulunabilecek ve kooperatifçilik eğitiminden faydalanabilecektir. Bakanlığımızın ilgili kurumlarla yürüttüğü ortak çalışmalar sonucunda hazırlanan Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı kadın girişimcilerin eğitiminde de kullanılarak, kadınlarımızın ticari faaliyetleri arttırılabilecektir. Kooperatifler kadınların ekonomide aktör olarak daha aktif görev almalarında son derece önemli bir araçtır. Bu eğitimler sonucunda kadınlarımızın kooperatifçilik hakkındaki bilgi düzeyleri arttırılarak, kooperatif çatısı altında örgütlenmeleri sağlanabilecektir."

Detaylı bilgiye ise Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nün web sayfasında (http: //koop.gtb.gov.tr) yer alan Bilgi Bankası bölümünden ulaşılabileceği bildirildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title