Haberler

Kooperatifçilikte İlk Eğitimi Mersin Verdi

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, kooperatiflerin yönetim ve denetim kurulu üyelerine getirilen eğitim ve sertifikasyon zorunluluğu kapsamında, Türkiye’de ilk eğitimlerin Mersin’de verildiğini belirterek, “Türkiye’ye örnek olduk” dedi.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, kooperatiflerin yönetim ve denetim kurulu üyelerine getirilen eğitim ve sertifikasyon zorunluluğu kapsamında, Türkiye'de ilk eğitimlerin Mersin'de verildiğini belirterek, "Türkiye'ye örnek olduk" dedi.

Mersin ESOB, merkez Yenişehir İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi arasında imzalanan ve kooperatif yönetimlerinde profesyonel anlayışın yerleştirilmesini hedefleyen "Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Kursu"nu (KOOP-GEP) tamamlayan kooperatif başkanları, oda başkanları ve kooperatif personelinden oluşan 119 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Mersin ESOB konferans salonunda gerçekleştirilen sertifika dağıtım törenine Mersin Vali Yardımcısı Turgut Serimer, İl Mili Eğitim Müdürü Adem Koca, İl Ticaret Müdürü Mahmut Zeybek, Yenişehir İlçe Mili Eğitim Müdürdü Kamil Çelebiyılmaz ile oda, kooperatif başkanları ile kooperatiflerin yönetim ve denetim kurulu üyeleri katıldı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Serimer, esnaf ve sanatkarların toplumun temel taşı olduğunu belirtti. Mersin ESOB bünyesinde 72 meslek odası ve il genelinde 12 esnaf kefalet kooperatifi başkanı bulunduğunu dile getiren Serimer, şunları söyledi: "Bugün açılan kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını veriyoruz. Sizden ricam şu, balta ormana girdiği zaman ağaçlar ağlamaya başlarmış, 'sapı bizden' diye. Sizden bütün faaliyetlerinizde sizi yaralayanın sizden olmamasına dikkat etmenizi istiyorum. Bunun için Birlik çatısı altında birlik ve beraberlik içerisinde olmalısınız."

Mersin ESOB Başkanı Dinçer ise Yüksek Planlama Kurulu'nca onaylan Strateji ve Eylem Planı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda kooperatiflerle ilgili kurum ve kuruluşlara yönelik, KOOP-GEP Eğitimleri olarak adlandırılan "Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı" hazırlandığını söyledi. Strateji ve eylem planı ile kooperatiflerin yönetim ve denetim kurulu üyelerine eğitim ve sertifikasyon zorunluluğu getirildiğini anımsatan Dinçer, "Eylem planı doğrultusunda ilimizde kurulu tüm esnaf kefalet kooperatifleri, motorlu taşıyıcılar kooperatifleri, minibüs kooperatifleri, toplu tedarik kooperatifleri, üretim satış kooperatifleri, tarım kredi kooperatifleri ve benzeri kooperatif yöneticilerinin bu eğitimleri görerek sertifika almalarını ağlamak amacıyla söz konusu protokolü imzaladık" diye konuştu.

Mersin'de 19-25 Şubat ve 6-10 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen iki ayrı kursta oda başkanı, kooperatif başkanı, kooperatiflerin yönetim, denetim kurulu ve personelinden oluşan 119 kursiyerin eğitimden geçtiğini ifade eden Başkan Dinçer, "Birliğimizce ve Yenişehir Mili Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezince imza altına aldığımız protokol tüm Türkiye'ye örnek oldu. İlk eğitimleri Mersin verdi. Bugün bunun onuru ve gururunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği müktesepleri doğrultusunda artık her şeyin belgeye dayanmaya başladığını vurgulayan Dinçer, "Bizler ilk etapta bugün sadece esnaf kefalet kooperatifi başkanları ile bu kooperatiflerin yönetim ve denetim kurullarında olanları belgelendiriyoruz. Motorlu taşıyıcılar başta olmak üzere diğer kooperatiflerde eğitimler devam ediyor. Oradaki eğitimleri tamamlayan kursiyerlerimize de ilerideki günlerde düzenleyeceğim törenle sertifikalarını vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kursu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Serimer ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turgut Serimer Talat Dinçer Türkiye Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title