Haberler

Konyalılar Keçiören'deki İftarda Buluştu

6. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Hemşehri Buluşmaları’nın son konuğu Konya oldu.

6. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Hemşehri Buluşmaları'nın son konuğu Konya oldu.

Halil İbrahim Sofrası'nda gerçekleştirilen Konyalılar iftarı, siyaset, bürokrasi, yargı ve sivil toplum alanlarının önemli isimlerini bir araya getirdi. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın ev sahipliğindeki iftara AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Halil Etyemez, Abdullah Ağralı, Hacı Ahmet Özdemir, Mehmet Babaoğlu, Ziya Altunyaldız ve Muhammet Uğur Kaleli, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, Başbakan Danışmanı Kerim Özkul, eski Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (KONEV) Başkanı Hakkı Tekke, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Belediye Başkanının eşi Hatice Ak ve annesi Lütfiye Ak ile yüksek yargı mensupları ve STK temsilcileri de katıldı. İlahilerle başlayan iftar programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

"KONYALI OLMAK AYRICALIKTIR"

Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, ünlü edebiyatçı Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Konyalılar iç dünyalarını herkese açmayan, fakat açtıklarında açtıkları kimseyi esir alan insanlardır" sözüne dikkat çekerek, "Konyalı olmak bir ayrıcalıktır. Bunu tarihimizden aldığımız kuvvetle çok daha ileriye taşıyacağız" dedi.

Milletvekili Recep Konuk ise, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da Konyalı olduğunu hatırlatarak, "Günümüzün bilge lideri Sayın Başbakanımızın öncülüğünde Anadolumuzla, Konyamızla, Karamanımızla hep birlikte omuz omuza vererek kalkınmamızı ve gelişmemizi artırarak devam edeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Ak da, mübarek Ramazan-ı Şerif'in Kur'an, ibadet, rahmet ve bereket ayı olduğunu vurgulayarak, "Şu son 10 günü de cehennem azabından kurtuluş vesilesidir. Cenab-ı Allah tutmuş olduğumuz oruçları, yapmış olduğumuz ibadetleri kabul etsin. Tüm hemşehrilerimizi burada görmek bizi mutlu ediyor. Allah birlik ve beraberliğimizi güçlendirsin" dedi.

SINIRLARI AŞAN KARDEŞLİK ÖRNEĞİ

Bu yıl 6'ncısını gerçekleştirdikleri Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde sınırları aşan kardeşlik örneği gösterdiklerini ifade eden Başkan Ak, "Gönül coğrafyamızda yer alan bütün ülkeleri Keçiören'de ağırlıyoruz. Bu yıl da 18 ülkeden bin misafirimizi konuk ettik. Ayrıca 12 hemşehri derneğimizle Hemşehri Buluşmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Böylece Ramazan'ın güzelliğini birlikte paylaşıyoruz. Ayrıca on ayrı mahallemizde düzenlediğimiz mahalle iftarlarımızla genci yaşlısı, zengini fakiri ile aynı sofrada buluşuyoruz. Birlik ve beraberliğimizin daim olması dileğiyle Ramazan'ınızı kutluyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun" ifadelerini kullandı.

Konya'nın erenler ve evliyalar şehri olduğunu dile getiren eski Bakan Keçeciler ise, "En güzel günlerimize tanıklık etmiş bir şehirdir. Cenab-ı Allah'tan bu güzel Ramazan gününde ülkemize hayırlar getirmesini, çevremizdeki ateşin söndürülmesini ve söndürecek hükümetin bir an önce kurulmasını niyaz ediyorum" diye konuştu.

KONEV Başkanı Hakkı Teke de, KONEV olarak kimseyi incitmeden toplumda sahibi olmayan işlerin sahibi olmaya çalıştıklarını kaydederek, "Belediye Başkanı olduğu günden bugüne kadar her derdimize derman olmak için çalışan ve bu güzel iftarın hazırlanmasında bizlere her türlü desteği veren Başkanım Mustafa Ak'a çok teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Ak, KONEV Başkanı Teke'ye süs vazo takdim ederken, Teke de Başkan Ak'a ney hediye etti. İftar programından sonra Kalaba Kent Meydanı'na kurulan Konya Kültür Evi'nin açılışı yapıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Özdemir Mustafa Ak Keçiören Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title