Haberler

Konyalılar 4 Bakan Hakkında Yüce Divan Uygulaması İçin, 'Suçları Varsa, Yüce Divana Gitsinler' Dedi

Konyalılar 4 Bakan hakkında yüce divan uygulaması için, 'Suçları varsa, yüce divana gitsinler' dedi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda Ak Partili eski 4 bakan haklarındaki 'yolsuzluk ve rüşvet' iddiasıyla ilgili 'Yüce Divan'a gidip, gitmeyeceği oylaması yapılırken, Konyalı vatandaşlarda, eski bakanlar için 'Suçları varsa, yüce divana gitsin' görüşlerini belirtti.

Konyalılar 4 Bakan hakkında yüce divan uygulaması için, 'Suçları varsa, yüce divana gitsinler' dedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda Ak Partili eski 4 bakan haklarındaki 'yolsuzluk ve rüşvet' iddiasıyla ilgili 'Yüce Divan'a gidip, gitmeyeceği oylaması yapılırken, Konyalı vatandaşlarda, eski bakanlar için 'Suçları varsa, yüce divana gitsin' görüşlerini belirtti.

Geçen yıl 17-25 Aralık tarihlerinde yapılan 'yolsuzluk ve rüşvet' operasyonunun ardından görevlerinden istifa eden Ak Partili eski Bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış için bugün TBMM Genel Kurulu'nda 'Yüce Divan'a gidip gitmemeleri konusunda oylama yapılıyor.

Konyalı vatandaşlarda oylama yapıldığı saatlerde Ak Partili 4 eski bakanın 'Yüce Divan'a gidip- gitmemesi konusundaki görüşlerine DHA'ya anlattı.

60 yaşındaki emekli Ahmet Yel, "Komisyon raporunu tasvip etmiyorum. Yanlı olarak çıktı bu rapor. Suçlu cezasını çekmesi lazım. 4 bakan, Yüce Divan'a gitmesi gerekir. Benim kanaatim böyle. Ama Ak Parti hükümeti onları göndermez. Paralar göründü, kasalar göründü, suç sabit. Paraları polisler koydu dediler. Polis o kadar parayı zaten bulamaz. Bunun inkar edilecek bir tarafı yok. Ama bu siyaset aklarlar" dedi.

55 yaşındaki Rıfkı Dilek ise, "Şimdi bu işin doğrusu hakikaten ayakkabı kutularına para saklama durumu varsa milletin hakkıdır. Bunların dokunulmazlıklarını kaldırsınlar. Ben vatandaş olarak bunu söyleyebilirimö diye konuştu.

Ev hanımı 42 yaşındaki Zeliha Ölmez, "Gitsinler. Çünkü bugün bir vatandaş suç işlemeden bile 3-4 sene hapis yatanları biliyorum. Bu insanların tuzu kuru oraya gitseler de fark etmez, gitsinlerö şeklinde konuştu.

Pratisyen hekim 33 yaşındaki Özgür Can Ortaköy, "Dünya da adalet sisteminin, hukuk sisteminin nasıl işlediği belli. Üstünüze istinat edilen bir suç varsa mahkemeye gitmekten korkmamanız gerekir. Aklanacağınız yer, kendinizi temize çıkaracağınız yer, mahkemedir. Türkiye'de de mahkemelerin en üst mercii yüce divandır. Dolayısıyla bence kesinlikle gidip orada yargılanmaları gerekirö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Çağlayan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title