Haberler

Konyalı Yazarlar Muğla'yı Yazacak

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'nin 12 yıldır düzenli olarak "Yazılacak Çok Şeyimiz Var" üst başlığı altında düzenlediği gezilerin yeni durağı Muğla oldu.

Koordinatörlüğünü TYB Konya Şube Başkanı ve Muğla Basın İlan Kurumu Müdürü M. Ali Köseoğlu, KOP İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur ve Muğla Milli Eğitim Şube Müdürü Tarık Tüfekçi'nin yaptıkları gezinin ev sahipliğini ise Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci üstlendi.

Geziye çok sayıda Konyalı yazar, akademisyen, fotoğraf sanatçısı katıldı.

Muğla'nın tarihi ve turistik yerlerinde incelemelerde bulunan yazarlar, kentin önemli güzergahlarını inceledi.

Müdür Ekinci, Konyalı yazarları Muğla'da ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi.

Geziye çok sayıda yazar, akademisyen ve fotoğraf sanatçısının katıldığını belirten Ekinci, "Ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sunacak her türlü çalışmaya destek olmaya devam edeceğiz. Hz. Mevlana'nın şehri Konya'mızdan Şahidi Hazretlerinin şehri Muğla'ya hoş geldiniz. İnanıyorum ki yazar ve sanatçı arkadaşlarımız Muğla'dan güzel izlenimlerle ayrılacak. Bu ziyaretin her iki şehrimize de hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

TYB Konya Şube Başkanı ve Muğla Basın İlan Kurumu Müdürü Mehmet Ali Köseoğlu ise ilk olarak 2004 yılında Meram ilçesinden yola çıkıp, şehrin yazar, şair, öykücü, fotoğraf sanatçıları, akademisyenler, kültür sanat ilgilileri, öğrencilerden oluşan bir heyetle başlayan gezilerin yurt içine ve dışına açıldığını kaydetti.

Köseoğlu, daha önce de çok sayıda şehre ziyaret gerçekleştirildiğine işaret ederek, "Aralarında Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Kayseri, Aksaray, Niğde, Odunpazarı, Beypazarı, Beypazarı, Ereğli, Akşehir, Karaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin'in olduğu 25 civarında il ve ilçeye geziler düzenledik. Gezi izlenimleri şehrin gazete ve dergilerinde yayınlanarak tarihe kayıt düşüldü" diye konuştu.

2016 İslam Turizm Başkenti Konya'dan aynı zamanda bir turizm hareketi olarak Konyalı yazarların yine turizmin kalbi bir şehir olan Muğla'ya düzenledikleri gezinin önemine vurgu yapan Köseoğlu, "Muğla Milli Eğitim Müdürü Ekinci'nin ev sahipliğinde gerçekleşen bu gezi, her iki şehir açısından da büyük önem taşıyor. Konyalı yazar arkadaşlarımızın buradaki izlenimleri neticesinde turizm şehri olan Muğla'ya katkı sunacağımızı düşünüyorum" diye ifade etti.

TYB üyesi yazarlar, 2016 kültürel etkinlik takviminde duyurulduğu gibi bu yıl düzenlenen Muğla gezisi kapsamında izlenimlerini gazetelere ve eserlerine yansıtacak.

Aralarında Konya Bölge Yazma Eserler Müdürü Bekir Şahin, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Cemil Paslı, Hadim Müftüsü Ahmet Demirel, NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali Fuat Baysal, Doç. Dr. Abdullah Harmancı, Yrd. Doç. Dr. Muammer Ulutürk, Mahalle Mektebi Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ulvi Kubilay Dündar, Zeki Oğuz, Hüzeyme Yeşim Koçak, Melahat Ürkmez, Ümit Savaş, Salih Sedat Ersöz, İsmail Detseli, Ömer Lütfi Ersöz, Lütfi Ayhan, Hakan Bahçeci, Sadık Gökçe, Osman Bozdemir, Atilla Yaramış, Bedir Köseoğlu, Abdülkadir Yurseven, Süleyman Mücahit İyiyolbulan, Fikret Küçükmumcu'nun da bulunduğu heyet, ilk olarak Köyceğiz gezisi kapsamında, Dalyan Tekne Turu ve İz Tuzu Plajı'nda gönüllerince vakit geçirdi.

Daha sonra Akyaka'ya hareket eden heyet burada da gezi ve inceleme fırsatı buldu.

Bodrum'da devam eden programda ise Bodrum Kalesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi gezilerek incelemelerde bulunuldu.

Gezinin sonunda TYB Konya Şubesi adına Konya Bölge Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin, Müdür Ekinci ve Muğla Basın İlan Kurumu Müdürü Mehmet Ali Köseoğlu'na düzenledikleri program ve ev sahipliği için teşekkür ederek tablo hediye etti.

Gezi, Muğla merkezde Şahidi Cami ziyaretiyle sona erdi.

Programa Muğla'dan da Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Muğla Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Önder Uçak, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Karabağ, Konya'dan Muğla'ya yerleşerek esnaflık yapan Hasan Avcıoğlu ve Adem Şafak Uyar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Köseoğlu Konya Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title