Haberler

Konyalı Şehit Uzman Çavuş'un Cenazesinde Gerginlik

Güncelleme:

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde geçen cumartesi günü caddede başlarına teröristlerce kurşun sıkılarak şehit edilen 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle'nin cenazesi, memleketi Konya'nın Çeltik İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi. Cenaze törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, şehit babası Duran Gülle'ye taziyede bulundu.

CENAZEDE GERGİNLİK

Protokol üyelerinin öğle namazı için camide bulunduğu sırada askerler, dini ve askeri törenin yapılacağı alanda bulunanlardan, protokol üyeleri geleceği için biraz geri gitmelerini istedi. Kalabalıktakilerin, "Protokol arkada dursun. Şehitler bizim şehidimiz. Aileye yer verilmeli. Onların şehitleri gelmiyor' diye tepki göstermesi üzerine kısa süre gerginlik yaşandı. Gerginliğin ardından vatandaşlar biraz geri çekilerek protokol üyelerinin cenaze namazı kılması için yer açtı.

BABA OCAĞINDA HELALLİK ALINDI

Hakkari Yüksekova'da şehit olan evli ve 2 çocuk babası 36 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle'nin cenazesi, dün akşam saatlerinde memleketi Konya'nın Çeltik İlçesi'ne getirilip, Devlet Hastanesi Morgu'na konuldu. Bugün sabah saatlerinde Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi Gökpınar Mahallesi'ndeki baba ocağına götürülerek helallik alındı. Şehidin babası 64 yaşındaki Duran ve annesi Yeter Gülle, ambulansa binip oğullarının tabutuna sarılıp helalleşti. Ardından da şehit eşi Emine Gülle, eşinin tabutuna sarıldı ve gözyaşlarına hakim olamadı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Vali Muammer Erol, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, MHP Konya Milletvekilleri Faruk Bal, Mustafa Kalaycı, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şehit evine gelip babası Duran Gülle'ye taziyede bulundu.

Şehit cenazesi yapılan duanın ardından dini ve askeri tören yapılacağı Meydan Camii önüne getirildi.

ŞARK GÖREVİNİN BİTMESİNE 7 AY KALMIŞTI

Oğulları 11 yaşındaki Furkan Duran ve 2 yaşındaki İbrahim Gülle'yi yetim bırakan şehit Ramazan Gülle'nin 13 yıllık uzman çavuş olduğu ve Hakkari'deki şark görevini bitirmesine yaklaşık 7 ay kaldığı öğrenildi.

Şehit Gülle'nin memleketi Gökpınar'a en son geçen Kurban Bayramı'nda kız kardeşi Emine Gülle'nin düğününe katılmak için geldiği belirtildi. 5 kardeş olan şehit Gülle'nin ağabeyi Mehmet Gülle'nin de Eskişehir'de polis memuru olarak görev yaptığı öğrenildi.

BABASININ FOTOĞRAFINI OKŞADI

Şehidin ağabeyi Mehmet Gülle, ay yıldızlığı Türk bayrağına sarılıp tabutu okşayıp, başından ayrılmadı. Bu sırada şehit Gülle'nin oğlu Furkan Duran Gülle, tabutun önünde duran fotoğrafı okşayıp, ağlaması yürekleri dağladı.

Şehidin annesi Yeter Gülle ve eşi Emine Gülle de törenin yapılacağı alanda gözyaşına boğuldu.

Şehit babası Duran Gülle de oğlunun tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı. Baba Duran Gülle, bu sırada gözyaşı döken yakınlarına dönerek, "Ağlamayın, teröristleri güldürmeyin" dedi.

PROTOKOL GERGİNLİĞİ

Protokol üyelerinin öğle namazı için camide bulunduğu sırada askerler, dini ve askeri törenin yapılacağı alanda bulunanlardan, protokol üyeleri geleceği için biraz geri gitmelerini istedi. Kalabalıktakilerin, "Protokol arkada dursun. Şehitler bizim şehidimiz. Aileye yer verilmeli. Onların şehitleri gelmiyor' diye tepki göstermesi üzerine kısa süre gerginlik yaşandı. Gerginliğin ardından vatandaşlar biraz geri çekilerek protokol üyelerinin cenaze namazı kılması için yer açtı.

Cenaze namazının ardından şehit Uzman Çavuş Gülle'nin cenazesi, defnedileceği mahalle mezarlığına kadar omuzlarda taşındı. Cenaze törenine katılan ve ellerinde Türk bayrağı bulunan kalabalıktakiler 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Şehidim hakkını helal et bize' sloganları attı.

Şehit Uzman Çavuş Gülle'nin cenazesi, Gökpınar Mahalle Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gökpınar Hakkari Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
title