Haberler

Konyalı Dağcılar Seydişehir'de Buluştu

Konya Dağcılık İzcilik Doğa Sporları Kulübü ve Seydişehir Dağcıları kulübü üyeleri Küpe Dağı'nın 2 binn 200 rakımlı en yüksek zirvesi olan halkalı kayasına tırmandı.

Konya Dağcılık İzcilik Doğa Sporları (KONDAK) ve Seydişehir Dağcıları (SEYDEĞ) kulüplerinin üyeleri, Küpe Dağı'nın 2 bin 200 rakımlı en yüksek zirvesi olan halkalı kayasına tırmandı. Dağcılar, zirvede saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Küpe Dağı halkalı zirve tırmanışı için Seydişehir'de buluşan 28 dağcıya SEYDEĞ ekibinden Hüseyin Gören rehberlik etti. Tırmanışa katılan üyelerden Hüseyin Bostancı, yürüyüş parkurunun çok zor ama zevkli olduğunu söyledi.

Bostancı, "Bu tırmanış etkinliğini Konya dağcı gurubuyla birlikte gerçekleştirmekten ve ev sahipliği yapmaktan mutlu olduk. Küpe sadece Seydişehir'in değil tüm Türkiye'nin zenginliğidir. İnşallah önümüzdeki günlerde daha büyük etkinlikler düzenleyeceğiz" dedi.

KONDAK üyesi Ayşegül Çolak ise tırmanışını yaptıkları bölgeyi tanıtmak için çalışacaklarını kaydetti. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Seydişehir Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title