Haberler

Konyaaltı Sahili Tartışmaları...

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Konyaaltı sahilinin, Konyaaltı Belediyesi'ne verilmemesi ile ilgili somut hiçbir gerekçe olmadığını sadece yerel seçimler beklendiğini söyledi."

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Konyaaltı sahilinin, Konyaaltı Belediyesi'ne verilmemesi ile ilgili somut hiçbir gerekçe olmadığını sadece yerel seçimler beklendiğini söyledi.

Konyaaltı Belediyesi Hizmet Binası'nda bir basın toplantısı düzenleyen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sahilin tahsisi için 30 Mart yerel seçimlerinin beklendiğini ileri sürdü. İktidar milletvekilleri ve genel başkan yardımcıları ile konu hakkında görüştüğünü, gerekli makamlara yazılar yazdığını ancak bir sonuç alamadığını ifade eden Başkan Böcek, "Ben kendilerine bu konuyu ilettiğim de bu sahilin Muhittin Böcek'in sahili olmadığını, tüm insanlığın, herkesin sahili olduğunu, 24 saat böyle bir hizmet verilen bir yerde siyaset yapılmaması gerektiğini ve burayla ilgili revize projelerimiz olduğunu aktardık. Yazdığımız yazılarımıza sürekli olumsuz geldi" dedi.

SEÇİMLER BEKLENİYOR

Sahilin Konyaaltı Belediyesi'ne verilmemesinin tek sebebini yaklaşmakta olan yerel seçimlere dayandıran Böcek, açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Konyaaltı sahilinin Konyaaltı Belediyesi'ne verilmemesi ile ilgili hiçbir gerekçe yoktur. Sadece yerel seçimler beklenmektedir. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz derler. 30 Mart'ta yerel seçimler var. 30 Mart'a kadar Konyaaltı Belediyesi'ne neden verilmesin? 2007 yılındaki seçimlerde nasıl haklı çıktıysam, geldik bu günlere. Yine 30 Mart'a kadar Konyaaltı Belediyesi'ne verilmeyecek. Hukuk İşleri Müdürüm ile birlikte detayları ile Konyaaltı sahilinin turizm inşat yasağı sonrası da dahil olmak üzere verilesiye kadar sorumluluğunun bizde olması gerektiğini gerekli yerlere yazacağım."

DEFTERDARLIK GERİ İSTEDİ

Konyaaltı sahilinin sorunlarını konuşmak üzere Vali Sebahattin Öztürk ile bir toplantı gerçekleştirdikleri aktaran Böcek, toplantıda Antalya Defterdarlığı tarafından kendilerine gönderilen bir kararı gündeme getirdiğini belirtti. Defterdarlığın kendilerinde talep ettiğini isteğin mümkün olmadığını dile getiren Böcek, "Bu toplantıda Defterdarlıktan bizlere gelen bir yazıyı paylaştım valimizle. Kullanılmayan, büfeler varsa bunları yıkıp, yerlerini bize teslim edin şeklinde bir yazı. 'Günlük 50 bin kişinin denize girdiği bir yerin yıkılması mümkün değildir. Ancak siz talimat verirseniz yıkar, teslim ederiz' dedim. Bu Antalya hepimizin böylesi bir sahili yok edemeyiz. Konyaaltı sahili hepimizin sahildir. Siyaset yapılmaması gerektiğini söyledim" şeklinde konuştu.

MAVİ BAYRAK

Vali Öztürk ile gerçekleştirilen toplantıya Mavi Bayrak temsilci Lokman Atasoy'un da katıldığını söyleyen Böcek, sahilin mavi bayraklarını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu aktardı. Sahilin mavi bayraklarının muhatap bulunmadığı için geri alınmasının söz konusu olduğunu vurgulayan Böcek, "Atasoy o toplantıda mavi bayrağın geri alınacağını, çünkü protokol yapılacak muhatap bulamadıklarını söyledi. Benim bizzat garantör olmam koşulu ile mavi bayrakların verileceği belirtildi. 1 haftalık bir süreç vardı. Bu süreci en doğru şekilde kullanıp, mavi bayrakların dalgalanması devam edecek. Bu sahilini işin içerisine daha fazla siyaset girmeden çözmek istiyoruz. Bu sahili ya biz ya da Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi gerekmektedir" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sebahattin Öztürk Muhittin Böcek Konyaaltı Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title