Haberler

Konyaaltı Sahili'nde Deniz Dibi Temizliği

Antalya'da 50 dalgıç ve gönüllü öğrenciler tarafından deniz dibi ve kıyı temizliği yapıldı.

Antalya'da 50 dalgıç ve gönüllü öğrenciler tarafından deniz dibi ve kıyı temizliği yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Sivil Düşünce Platformu tarafından Konyaaltı Sahili'nde "Deniz temiz olmazsa turizm olmaz" adı verilen su altı ve kıyı temizliği etkinliği düzenlendi. Etkinlikte 50 dalgıç dip temizliği için denize daldı. Dalgıçlar su altından plastik cam ve pet şişeler, metal parçalar ve hurda bisikleti dışarı çıkardı. Bu sırada gönüllü öğrenciler de kıyıdaki çöpleri topladı.

Denizden çıkarılan ve sahilden toplanan atıklar daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri tarafından alınarak çöp depolama tesisine götürüldü.

Sivil Düşünce Platformu Başkanı Hidayet Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın farklı noktalarından gelecek turistlere Antalya'nın temiz olduğu mesajını vermek için böyle bir etkinliğe imza attıklarını söyledi.

Gültekin, "Etkinliğe çeşitli sivil toplum kuruluşları ve deniz gönüllüsü öğrenciler de destek verdi. Temiz bir Akdeniz ve Antalya için mücadele ediyoruz. Denizimizi kirletmezsek temizlemek zorunda kalmayız. Onun için vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya çağırıyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hidayet Gültekin Konyaaltı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title