Haberler

Konyaaltı Sahil Projesi İhalesine Yine Katılan Olmadı

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek "Konyaaltı Sahili Projesi"nin ihalesine katılım olmadı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek "Konyaaltı Sahili Projesi"nin ihalesine katılım olmadı. Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonunda, Devlet İhale Kanunu'nun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilen ihaleye, hiçbir firma katılmadı. Bunun üzerine İhale Komisyonu Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici tarafından tutanak tutularak ihale sona erdirildi.

"6 YILLIK ÜCRETİN PEŞİN ÖDENMESİNİ 3 YILA İNDİRDİK"

Ekici, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk ihaledeki, işin bedelinin altı yıllık ücretinin peşin ödenmesi şartının bu ihalede üç yıla düşürülmesine karşın ilk ihalede olduğu gibi hiçbir firmanın katılmadığını söyledi.

Bundan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in talimatları doğrultusunda projeyi hayata geçirmek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Ekici, tekrar ihaleye çıkılıp çıkılmayacağının, belediyenin takdirinde olduğunu kaydetti.

İhale, Antalya Büyükşehir Belediyesinin resmi web sitesinden canlı yayınlandı.

YATIRIM BEDELİ 129 MİLYON LİRA

İhalede, Konyaaltı varyantından itibaren, limana kadar olan tüm sahili kapsayan projenin tahmini toplam yatırım bedeli 129 milyon 471 bin 934 lira olarak tespit edildi. Artırıma esas yıllık işletme bedeli ise 6 milyon 100 bin lira, artı KDV olarak belirlendi.

KULLANIM SÜRESİ 29 YIL OLACAK

İşletme bedeli, ihaleyi kazanan yüklenici firma tarafından şartnameye göre 6 yıllık peşin olarak ödenecek. Ayrıca işletmeden elde edilecek yıllık gayri safi hasılattan yüzde 1 artı KDV'lik pay da belediyeye ödenecek. İşin süresi ise yer teslimi tarihinden geçerli olmak üzere yapım süresi dahil 29 yıl olacak.

Konyaaltı'nı bir yaşam ve çekim merkezi haline getirecek projeye fikir vermesi için Büyükşehir Belediyesinin, Mimarlar Odası öncülüğünde yaptığı yarışmayı Yüksek Mimar Mucip Ürger ve ekibi kazanmıştı.

Proje ile Konyaaltı, içinde sosyal alanlar, meydan, kültür merkezlerinin de yer alacağı yepyeni bir çehreyle misafirlerini ağırlayacak. Projede, yeşil alanlar denize kadar kesintisiz ulaşacak, vatandaşlar için sahil, önünde hiçbir engel ve duvar olmayacak şekilde düzenlenecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Birol Ekici Konyaaltı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title