Haberler

Konyaaltı'nda Nevruz Şenlikleri Geleneksel Hale Gelecek

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 21 Mart günü düzenlenecek olan "Nevruz Şenlikleri" hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 21 Mart günü düzenlenecek olan "Nevruz Şenlikleri" hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, düzenleyecekleri şenlik etkinliklerini geleneksel hale getireceklerini ifade etti.

Konyaaltı Belediyesi Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda basın mensuplarına etkinlik hakkında bilgi veren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sözlerine 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni saygıyla anarak başladı. Başkan Böcek, "Bugün öncelikle 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni anma günü. Bu zafer mücadelesinde canlarını kaybeden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehirlerimizi bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyorum" dedi.

Bugüne kadar Konyaaltı Belediyesi olarak birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Böcek, "Yaz Şenlikleri, Kış Şenlikleri, Kitap Fuarları gibi büyük organizasyonlar. 21 Mart hepimizin bildiği gibi Nev yeni, Ruz gün, Nevruz yeni gün olarak adlandırılır. Nevruz 21 Martta tüm Türkiye'de, Orta Doğu'da, Asya'da her yerde kutlanır. Biz de bu baharın müjdeleyicisi, hayatın canlılığı, göçmen kuşların gelişi böyle havaların ısınmasıyla başlayan bu güzel 21 Martla başlayan herkesin kutladığı Nevruz Bayramı'nı, Türk Ocakları, Türkmen Birliği Dayanışma Derneği, Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneği ile Konyaaltı Belediyesi iş birliği ile düzenlemeye karar verdik. İnşallah birinci Nevruz Şenliği'mizi geleneksel hale getireceğiz" diye konuştu.

Etkinliğin içeriğiyle ilgili de bilgiler veren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şunları söyledi:

"Cumartesi günü saat 13.30'da Konyaaltı Belediyesi önünde halk oyunları, ayrıca Nevruz'un biliyorsunuz demir dövme, nevruz ateşini yakışımız, geleneksel keşkek ikramı, halat çekme, yumurta kırma gibi gösteriler olacak. Güçlü sesiyle Nuray Hafiftaş konser verecek. Bu etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Herkesi Konyaaltı Belediyesi'nin önüne herkesi bekliyoruz."

"NEVRUZ TÜM TÜRK DÜNYASINDA KUTLANAN BİR BAYRAM"

Etkinliğe destek veren derneklerden olan Türk Ocakları Antalya Şube Başkanı Abdullah Uysal ise, Nevruz Bayramı hakkında bilgiler vererek Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e teşekkür etti. Uysal, "Nevruz bütün Türk dünyasında kutlanan bir bayramdır. Başka bir deyişle Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar olan bütün coğrafyada ortak olarak kutlanan bir bayramdır. Türk topluluklarının dışında İran'da da kutlanıyor. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e böyle bir etkinliği düzenlediği için çok teşekkür ediyorum. En önemlisi bu şenliğin her yıl geleneksel olarak yapılacak olması çok önemlidir. İnşallah önümüzdeki senelerde de bu şenliği kutlamaya devam ederiz" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhittin Böcek Konyaaltı Çanakkale 21 Mart Yerel Haberler

title