Haberler

Konyaaltı'nda Bin 100 Şezlong ve 534 Şemsiye Çalındı

Güncelleme:

Konyaaltı Plajı'na halkın ücretsiz kullanması için konulan 7 bin şezlongdan bin 100'ü, 3 bin 500 şemsiyeden ise 534'ünün çalındığı bildirildi.

ANET Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Dinçmen, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Konyaaltı sahilinin kullanım hakkının Antalya Büyükşehir Belediyesine verildikten sonra belediyenin de plajı kiralama hakkını 22 Mayıs'ta kendilerine verdiğini belirtti.

Plajı devraldıktan sonra aydınlatmaya önem verdiklerini ve 6 kilometre kablo ve 62 projektör ile sahili aydınlattıklarını anlatan Dinçmen, sondaj çalışmaları ile kuyular yaparak plajdaki duş ihtiyacını giderdiklerini açıkladı.

"20 GÜNDE ÇALINDI"

Kaderine terk edilen sahili soyunma kabinleri, engelli platformları, aydınlatma, tuvaletleri ve çevre düzenlemeleriyle düzene soktuklarını ifade eden Dinçmen, Başkan Menderes Türel'in talimatıyla halkın ücretsiz kullanımı için 7 bin şezlong ve 3 bin 500 şemsiye ve sehpa aldıklarını söyledi.

Dinçmen, şezlong ve şemsiyeleri 6 kilometrelik plajın çeşitli yerlerine yerleştirdiklerini kaydetti. Halka güvenerek ve halkın sahip çıkacağına inanarak bu hizmeti yaptıklarına dikkati çeken Dinçmen, "İlk 20 gün içerisinde bin 100 şezlong ile 534 şemsiye bir anda kayboldu. Bazı vatandaşların havlusuna sarıp şemsiyeleri ve şezlongları götürdüğünü belirledik. Emniyetin kameralarıyla birkaç aileyi yakaladık ancak diğerlerini yakalayamadık" dedi.

ÇALINMASIN DİYE İPLE BAĞLANDI

Dinçmen, sahilde 38 giriş noktası olduğunu ve bu noktalara güvenlik görevlileri koymalarına rağmen şezlong ve şemsiyelerin kaybolmaya devam ettiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bazı evlerin balkonunda bizim şemsiyeleri görüyoruz. Polisle gidip alıyoruz ve bu kişiler hakkında kamu davası açılıyor. Şemsiyeleri götürenler arasında kamu görevlileri de bulunuyor. Kaybolan şemsiyeler yerine yenilerini alacağız. 2 bin şemsiye ve şezlong takviyesi yapacağız. Tedbiren plajdaki şemsiye ve şezlongları birbirlerine iple bağladık. Bu uygulamadan sonra hırsızlık olayıyla karşılaşmadık."

"ENGELLİ SANDALYESİ ÇALINDI"

Dinçmen, ayrıca engellilerin plaja inmek için kullandığı 3 engelli sandalyesinin de çalındığını, plajdaki 140 şezlonda kırıklar tespit ettiklerini dile getirdi. Şezlongların piyasadaki en kaliteli modellerini tercih ettiklerini söyleyen Dinçmen, güvenlik kamerası görüntülerini incelediklerinde 3 kişinin şezlongun üzerine çıkarak zıplayıp şezlongu kırdıklarını, vatandaşların bu kişileri uyarmaları gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Menderes Türel Konyaaltı Antalya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

ibrahim:

türk milleti biz böyleyiz

16
5
yanıtYanıtla
IBOi.salur@web.de:

IBO TÜRKMILETI SENIN YORUMLA ÖYLE OLAMAZ

yanıt0
yanıt0
antalya denizi kullanmayı bilmiyor:

arkadaşlar, bizim insanımızın deniz kültürü yol. Denizde ne bulsalar eve götürürler, sahilde oturur çekirdek çitleyerek kabuğunu kumsala bırakan bir hayvansal topluluktur.

7
5
yanıtYanıtla
Ugur:

Akp lilerin isi

3
7
yanıtYanıtla
Alperen111cadixcomanikus@hotmail.com:

Senin gibi çapulcu gezizekalıların işi...

yanıt0
yanıt0
serap:

merhametten maraz dogar başkan bak sen o şemsiyeleri şenzlogları en az 5 tl ye kiraya verseydin hiç bişey olmazdı nedenmi çünkü alışmadık ............... don durmuyorda ondan alışmış millet parayla almaya herşeyi beleşi bulunca ee bide ğüneş var fena çarptı

10
0
yanıtYanıtla
antalya:

utanmaz çapulcuların işi , ama halk her şeyi görüyor.

5
4
yanıtYanıtla
s:

Ben hep ulaşım bedava olsun eğitim bedava olsun diyen insanlara bunları örnek gösteriyorum. Bu coğrafyanın insanına herşey para ile olmalı hemde kol gibi paraylaki kıymetini bilsin. 800 liraya ömrün gidiyor sonra 3 kuruşa iğne alsan kıymetini biliyorsun. Devlet ne güzel ayarlamış herşeyi cidden çok güzel düşünmüş böyle halka böyle devlet.

5
3
yanıtYanıtla
yilmut:

bir an önce buralara el atılmazsa bu plajlarıda kaybederiz...şimdi birde bayanlarla erkekleri ayırmak için çalışmalar yapılıyor....eh yavaş yavaş...çaktırmadan o da olursa şaşırmayalım...denize giren haşemalı bayanlar zaten buralarda rahatça denize girebiliyorlar ama olaya siyasetin girmesi şart...kararı erkek siyasetçiler vereceklerse yakında kokusu çıkar...buralarında tadını tuzunu iyice kaçırırlar...dilerim Menderes Türel buralara sahip çıkar...

4
4
yanıtYanıtla
IBOi.salur@web.de:

IBO ISTEYEN ISTEDIGI YERDE DENIZE GIRER NOKTA

yanıt0
yanıt0
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title