Haberler

Konyaaltı Kültür Parkurları: Likya Yolu" Projesi

Konyaaltı Belediyesi ve Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği işbirliğiyle hazırlanan "Konyaaltı Kültür Parkurları: Likya Yolu" projesi hayata geçiriliyor.

Konyaaltı Belediyesi ve Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği işbirliğiyle hazırlanan "Konyaaltı Kültür Parkurları: Likya Yolu" projesi hayata geçiriliyor.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) 2015 yılı mali destek programına dahil edilen proje ile Konyaaltı Belediyesi, tarihi Likya Yolu'nu yeniden gün yüzüne çıkarmayı amaçlıyor.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaptığı açıklamada, Likya Yolu'nun tarihte Likya olarak adlandırılan Teke yarımadasındaki patikaların işaretlenip haritalanması ile oluşturulduğunu söyledi.

Likya Yolu'nun 509 kilometre ile dünyanın en uzun 10 yürüyüş parkuru arasında gösterildiğini belirten Böcek, "Yılda 30 bin ziyaretçiyi ağırlayan Likya Yolu'nun 41 kilometresi ilçemiz sınırları içinde kalıyor. Projeyle bu 41 kilometre yol üzerinde bisiklet parkuru, dinlenme ve konaklama noktaları oluşturacağız. Böylelikle yılda 30 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayan Likya Yolu'nu 12 ay boyunca turizm faaliyetleri için açık tutabileceğiz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Konyaaltı Antalya Likya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title