Haberler

Konyaaltı Kitap Fuarı Sona Erdi

Güncelleme:

5. Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı- Ziyaretçi sayısı 130 bini geçen fuarın son gününde CHP İzmir Milletvekili Balbay ile gazeteci Özkan kitaplarını imzaladı.

5. Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı- Ziyaretçi sayısı 130 bini geçen fuarın son gününde CHP İzmir Milletvekili Balbay ile gazeteci Özkan kitaplarını imzaladıANTALYA (AA) - Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı sona erdi.Cam Piramit'te 19 Eylül'de açılan fuarın son gün programında, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile gazeteci Tuncay Özkan kitaplarını imzaladı. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, AA muhabirine, bu yılki fuara 60 stantta 96 yayınevi ve 86 yazarın katıldığını söyledi.Geçen yıl 120 binlerde olan ziyaretçi sayısının bu yıl 130 bini geçtiğini belirten Böcek, şöyle konuştu: "Kitap fuarını düzenlemekteki amacımız, 2014-2015 eğitim öğretim yılının başladığı bugünlerde öğretmen ve öğrencilerimizin kırtasiye ihtiyacını karşılamak ve vatandaşlarımızı yazarlarımızın söyleşilerine katılarak, bir araya getirmektir. Karşılıklı memnuniyet içinde güzel bir kültür şöleni yaşadık." Balbay da fuara ilk kez katıldığını ve Antalyalıların kitaba ilgisinden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Antalya halkının hem aydın hem de ülkesiyle çok ilgili olduğunu ifade eden Balbay, şunları kaydetti: "Antalya'yı turizm başkenti görüyorum. Ayrıca bir anlamda burası ülkede nefes alıp veren insanların olduğu bir yer. Bir belediyenin böyle kitap fuarı düzenlemesi ve başarılı olması çok güzel. Fuarın kalıcı ve sürekli olmasını diliyorum." Özkan da etkinliğin İstanbul Kitap Fuarı gibi çok büyük bir organizasyon haline geldiğini söyledi. Fuarda yazar, yayınevi ve kitap çeşitliliğinin fazla olduğunu vurgulayan Özkan, aynı anda pek çok tanınmış yazarın kitaplarını imzalamalarını başarılı bulduğunu sözlerine ekledi. .

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Balbay Tuncay Özkan Konyaaltı Antalya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title