Haberler

Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanlarını Sahiplendiriyor

Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezinden, 11 ayda 476 köpek ve 118 kedinin sahiplendirildiği bildirildi.

Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezinden, 11 ayda 476 köpek ve 118 kedinin sahiplendirildiği bildirildi.

Konyaaltı Belediyesinden yapılan açıklamada, her yıl onlarca sokak hayvanını sağlık taramasından geçirildiği, sahiplendirme programı ile onlara yeni yuvalar bulunduğu belirtildi.

Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehalitasyon Merkezince 476 köpek ve 118 kedinin son 11 ayda sahiplendirme programı ile yeni ailelerine teslim edildiği ifade edilen açıklamada, halen 103 köpeğe ve 16 kediye ev sahipliği yapan merkezin, bu yıl içinde 12 okul ile hayvansever 2 bin 640 ziyaretçiyi ağırladığı ifade edildi.

Açıklamada, merkezde aynı dönemde 9 sokak hayvanına kırık ve göz tedavisi uygulandığı, 110 sokak hayvanına kan, 80 sokak hayvanının da biyokimya taraması yapıldığı kaydedilen açıklamada, barınakta 168 köpek ve 65 kedinin de doğumunun gerçekleştirildiği bilgisine yer verildi.

"Sokak hayvanlarına sıcak yuva bulmayı amaçlıyoruz"

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, oluşturdukları sahiplendirme programıyla özellikle kış aylarında sokak hayvanlarına sıcak bir yuva bulabilmeyi amaçladıklarını belirtti.

Sokaktan barınağa alınan kedi ve köpekleri, ilk olarak sağlık taramasından geçirdiklerini dile getiren Böcek, sonrasında barınakta görevli uzmanlarca rehabilite edilen hayvanları sahiplendirmeyle yeni yuvalarına gönderdiklerini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Muhittin Böcek Konyaaltı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title