Haberler

Konya - Yaşlarına Aldırış Etmeden Dondurucu Soğuğa Rağmen Spordan Vazgeçmiyorlar

Yaşlarına aldırış etmeden dondurucu soğuğa rağmen spordan vazgeçmiyorlar

KONYA'da aralarında öğretim üyesi, mühendis, işçi, öğretmen ve emekli askerlerin bulunduğu, çoğunluğu 60 yaş üstündeki yaklaşık 50 kişilik grup, dondurucu soğuğa rağmen spordan vazgezmeyip, her sabah yaklaşık 15 kilometre koşuyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 4 yıl önce 'Koşabiliyorsan Koş' adlı bir proje başlattı. Proje kapsamında kent merkezindeki Nene Hatun Parkı'nda yaşları 35 ila 70 arasında değişen yaklaşık 50 kişide her sabah, yaklaşık 15 ila 20 kilometre koşuyor. Özellikle kış günlerinde dondurucu soğuk ile yerlerin kar ve buzla kaplı olmasına rağmen spordan vazgeçmiyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürüğü Spor Eğitim Uzmanı Seyfi Atamer, spor yapanların çoğunun 60 yaşın üzerinde olduğunu ve dondurucu soğuktan etkilenmediğini belirterek, şunları söyledi: "Bazıları sporun belirli bir yaştan sonra, dondurucu soğukta ve oruçlu iken zararlı olduğunu söylüyor. Ancak buradaki arkadaşlarımız 4 yıldır, dondurucu soğuklarda, yağmurda ve Ramazan ayında oruçlu iken koşuyar ve bugüne kadar hiç bir sağlık sorunu ile karşılaşmadı. Aksine buradaki bir çok arkadaşımızın tansiyon, kolesterol gibi rahatsızlıkları vardı. Ancak tüm sorunları gitti ve sağlık bir yaşam sürüyorlar."

Grupta bulunanların çoğunun Türkiye geneli ve uluslararası yarışlara katıldığını ifade eden Atamer, "Örneğin dana önce tansiyon hastası olan bir arkadaşımız, geçen yıl kasım ayında İstanbul'da düzenlenen maratonda 10 bin metre koşarak birinci oldu."dedi.

Spora başlamadan önce hipertansiyon hastası olduğunu ve tedavi gördüğünü belirten 69 yaşındaki İnşaat Mühendisi Yaşar Dabak, "Hipertansiyon ve kolesterolüm vardı. Bazı küçük tedavi ve spor sayesinde bu hastalığımı atlattım. Sporda bulduğum sağlık ve huzuru başta bir sosyal aktivitede bulamıyorum. Burada hepimiz amatörce bir araya geldik ama şu an güzel bir birlikteliğimiz var. Bir çok arkadaşın sağlık sorunu vardı ve onların şu an sağlık sorunu kalmadı. 69 yaşındayım ve geçen Kasım ayında İstanbul'da düzenlenen maratonda İngiliz, Alman ve Rus sporcularla yarıştım, en yakım rakibimi 4.5 dakika geride bırakarak birinci geldim."dedi.

12 yıldır koştuğunu belirten 63 yaşındaki emekli öğretmen Ayşe Duru, "Daha önce sağlık problemlerim vardı. 12 yıl önce bir beden eğitim öğretmeni arkadaşım, benim sağlık sorunlarım nedeniyle ilaç kullanmamı ve spor yapmamı önerdi. O günden itibaren spor yapıyorum ve hiç bir sağlık sorunum yok. Şu an uluslararası maratonlara katılıyoruz ve dereceyle bitiriyoruz. Her günde en az 1.5 saat olmak üzere en az 12-13 kilometre koşuyorum."dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title