Haberler

Konya'ya Yeni Atık Su Arıtma Tesisleri Kuruluyor

Yalıhüyük ve Ahırlı ilçe merkezleri ile Akkise ve Ortakaraören mahallelerine hizmet verecek atık su arıtma tesisi için 29 Temmuz 2015 tarihinde yapım ihalesinin gerçekleştirileceği duyuruldu.

Yalıhüyük ve Ahırlı ilçe merkezleri ile Akkise ve Ortakaraören mahallelerine hizmet verecek atık su arıtma tesisi için 29 Temmuz 2015 tarihinde yapım ihalesinin gerçekleştirileceği duyuruldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 6360 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanunuyla hizmet alanına giren yerleşim yerlerinde hem atık suların çevreye olan olumsuz etkilerini bertaraf etmek, hem de arıtılmış suyun tekrar değerlendirilmesi amacıyla atık su arıtma tesisleri kuruyor.

Bu kapsamda Seydişehir ilçesine bağlı Ortakaraören Mahallesi'nde atık su arıtma tesisi kurma çalışmasını başlatıldı. Yapılacak olan atık su arıtma tesisi, Yalıhüyük ve Ahırlı ilçe merkezi ile Ortakaraören ve Akkise mahallelerine hizmet verecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, yapılacak olan atık su arıtma tesisinin, Ortakaraören ve Akkise sınırı ile Suğla Mevkisi'ne inşa edileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"1.000 metreküp/gün kapasiteye sahip olacak atık su arıtma tesisimiz sayesinde, Suğla Gölü'nü tehdit eden Ahırlı, Yalıhüyük, Akkise ve Ortakaraören'den kaynaklı atık suların olumsuz çevresel etkileri bertaraf edilerek aynı zamanda arıtılan suyun tekrar kullanılması sağlanacak."

Tesiste son teknoloji ekipmanların kullanılacağını ifade eden Akyürek, ileri biyolojik arıtım (Azot-Fosfor giderimli proses) yaparak oluşan atık suların çevreye zarar vermeyecek şekilde arıtacağını dile getirdi.

Akyürek, KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen atık su arıtma tesisi yapım çalışmalarının devam ettiğini aktararak, Ortakaraören Atık Su Arıtma Tesisi'nin 29 Temmuz 2015 tarihinde ihalesinin yapılacağını bildirdi.

Akyürek, 1 yıl içerisinde tamamlanarak işletmeye alınması planlanan tesisin söz konusu yerleşim birimlerinin büyük bir eksiğini gidermiş olacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title