Haberler

Babası Öldüğünde 2 Yaşındaydı, Şimdi Kendisi Öldü Çocuğu 2 Yaşında

Güncelleme:

Malatya'da düşen 2 savaş uçağında şehit olan 4 pilottan Üsteğmen Zeynel Özbahçeci'nin ölümünde acı tesadüf ortaya çıktı.

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde dağlık alana düşen iki savaş uçağında şehit olan 4 pilottan Üsteğmen Zeynel Özbahçeci'nin (29) babası Necdet Özbahçeci'nin, kendisi 2 yaşındayken vefat ettiği, annesinin de Ereğli'den ayrıldığı ve Manisa'da yaşadığı öğrenildi. Şehidin Ereğli'de bulunan babaannesi Hüsnüşah Özbahçeci'nin ise 6 gün önce hayatını kaybettiği, şehit pilotun Ereğli'ye gelerek babaannesinin cenazesine katıldığı belirtildi.



"BENDEN 3-4 KERE HELALLİK İSTEDİ"

Vefat eden babaannesinin evinde taziyeleri kabul eden şehidin halasının eşi Duran Fidancı şehidin babaannesinin vefatı dolayısıyla geldiği Ereğli'den 2 gün önce ayrıldığını söyledi. Fidancı, "Cumartesi günü Malatya'ya yolcu ettik. Benden üç, dört kere helallik istedi. Babası öldüğünde kendisi 2 yaşındaydı, şimdi kendisi öldü çocuğu 2 yaşında" dedi. Şehidin halası Fatma Fidancı ise, yeğeninin fotoğrafını protokol mensuplarına göstererek, "İşte benim yavrum bu" şeklinde konuştu.

Akçadağ ilçesinde dün iki savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan 4 pilot için görev yerleri Malatya 7.Ana Jet Üs Komutanlığı'nda askeri uğurlama töreni düzenlendi. 7. Jet Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Aydemir Taşcı, Komutanlığı "Kahramanlık Üssü" olarak nitelendirdi. Şehit pilotların naaşı, Malatya'da düzenlenen askeri törenin ardından memleketlerine gönderildi.

GENELKURMAY BAŞKANI VE MİLLİ SAVUNMA BAKANI DA KATILDI

Törene, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Kuvvet Komutanları, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile çok sayıda askeri erkan ve şehit yakınları katıldı.



Akçadağ'da dün iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer ile Hava Pilot üsteğmenler Osman Onur Özkaya, Zeynel Özgür Özbahçeci ve Yasin Atalay için Malatya Havalimanında tören düzenlendi. Pilotların Türk bayrağına sarılı cenazesi, Malatya Büyükşehir Belediyesine ait cenaze araçlarıyla tören alanına getirildi.

Şehitlerin naaşının katafalka konulmasının ardından aile bireyleri, tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Rahatsızlanan aile bireylerine, alanda hazır bulundurulan ambulanslarda sağlık ekiplerince müdahale edildi.

"KAHRAMANLIK ÜSSÜ"

Törene, pilotların aileleri ve yakınlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile kuvvet komutanları da katıldı. Törende konuşan 7. Jet Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Aydemir Taşcı, Komutanlığı "Kahramanlık Üssü" olarak nitelendirerek, Üssün kahramanlık paresini Kıbrıs Barış Harekatında, iç ve dış harekatlardaki başarılı görevlerle aldığını söyledi. Kahramanlığın ruhun bedene galip gelmesi olduğunu dile getiren Taşcı, 4 pilotun bu uğurda gerçek savaşta yapmaları gerekenlerin provasını yaparken şehit düştüğünü belirtti.

"EMANETİNİZ EMANETİMİZDİR"

Şehit pilotların isimlerini sayan Taşcı, "Sizler gibi birer kahraman olabilmek için emanetiniz olan bayrağı daima göklerde dalgalandıracağız. Emanetiniz emanetimizdir" dedi.

CENAZELERİ MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Malatya Müftüsü Ümit Çimen'in dua okumasının ardından şehit pilotların cenazesi, askeri uçakla memleketlerine gönderildi. Şehitlerden Sezer'in cenazesinin Eskişehir'e, Özbahçeci'nin naaşının Konya'ya, Atalay'ın cenazesinin İstanbul'a ve Özkaya'nın naaşının İzmir'e gönderildiği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akçadağ Malatya Ereğli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title