Haberler

Konya'ya Plastik Kampusu Kuruluyor

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde kurulu bulunan Anadolu Birlik Holding (ABH) iştiraklerinden Panplast A.Ş., mevcut fabrikasının yanına kurulacak 2 yeni fabrikası ile bölgeyi 'Plastik Kampusu' haline getirecek.

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde kurulu bulunan Anadolu Birlik Holding (ABH) iştiraklerinden Panplast A.Ş., mevcut fabrikasının yanına kurulacak 2 yeni fabrikası ile bölgeyi 'Plastik Kampusu' haline getirecek.

İki yeni fabrikanın, 17 bin metrekarelik alanda kurulması ve yaklaşık 150 kişiye istihdam sağlaması hedefleniyor. Cihanbeyli ilçesinde, 'Plastik Kampusu' kurmayı planlayan firma, şu anda 66 bin metrekare alana sahip mevcut fabrikasında yıllık 110 milyon metre yassı, 75 milyon metre yuvarlak damla sulama borusu, 6 bin ton yağmurlama ve kangal boru üretim kapasitesi ile 150'nin üzerinde kişiye istihdam sağlıyor.

Gazetecilerin katılımıyla Cihanbeyli ilçesi Acıkuyu mevkisinde bulunan fabrikada gerçekleştirilen gezide üretim ve yatırımlar hakkında bilgi verildi. Toplantı öncesi Türkiye'de ilk kez Panplast'ta üretilen 'Tansiyometre' tanıtıldı. Toprağın nem miktarını ölçerek bitkinin ne zaman ve ne kadar su kullanması gerektiğini tespit eden cihazın geliştirilerek üretimine devam edileceği bildirildi.

Panplast Genel Koordinatörü Altuğ Altıok, mevcut yatırımlarla birlikte Panplast'ın 2014 yılında Türkiye'nin ikinci 500 firması arasına girmesini hedeflediklerini söyledi. Altıok, "Şirketimiz 58 milyon TL sermayesi ile bir Anadolu Birlik Holding kuruluşudur. Panplast, Cihanbeyli'de kurulu olup 9 bin metrekaresi kapalı alan 57 bin metrekaresi açık olmak üzere 66 bin metrekare alana sahiptir. Şu anda yurt dışındaki pazarlarla rekabet edebilecek durumdayız" dedi.

Bölgeye yapılacak yeni yatırımlarla birlikte adeta 'Plastik Kampusu' kuracaklarını vurgulayan Altıok, "Cihanbeyli'de tekstil ve PVC olmak üzere iki yeni üretim tesisi daha kuracağız. Tekstil grubunda şeker çuvalı ve file çuval diye bilinen ürünler, diğer tesiste ise PVC boru üretimi yapacağız. Bu iki yeni fabrika toplam 17 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak. İki tesisin yatırım tutarı 32-33 milyon TL'ye ulaştı. Bunu kendi öz sermayemiz ile gerçekleştirdik. Bu tesis ayrıca bölgede 145-150 kişilik

yeni bir istihdam da sağlayacak. Panplast gibi güçlü bir yerli ürünün pazara girmesi çiftçiye daha uygun fiyatlarla servis edilmesini sağladı. Bu hem yerli üretime hem de bölgeye katkı sağladı. İki yeni tesisin açılması ile istihdam da artacak" diye konuştu.

Mevcut tesisin yanına kurulacak iki yeni fabrikanın Haziran ayı içinde tamamlanmış olacağını belirten Altıok, 3 fabrika ve 350 kişilik istihdamıyla Panplast'ın bölgenin en önemli kalkınma ayağını oluşturacağını vurguladı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Cihanbeyli Türkiye Konya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title