Haberler

'Konya'ya Dev Semazen Heykeli Yapılsın' Önerisi

Konya İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Süleyman Selçuk, Mevlana gibi önemli değeriyle dünya çapında tanınan Konya'nın giriş yollarına ya da şehrin belli noktalarına semazen figürlü heykellerin konuşlandırılmasını önerdi.

Konya İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının dördüncü birleşiminde Konya turizmini ele aldığı toplantıda, turizmin gelişmesine katkıda bulunmak için şehrin giriş noktalarına semazen figürlü heykeller yapılması önerisi getirildi.

Turizm Komisyonu Başkanı Faruk Koç, geçen ay Güneysınır, Ereğli, Meram, Kadınhanı ve Çeltik ilçelerinde yaptıkları incelemelerden oluşan raporu okudu. Koç, turizm değerlerinin tespiti ve araştırmaların sonunda envanter çıkarılması amacıyla yaptıkları çalışmaları şöyle özetledi:

'Güneysınır, Ereğli, Meram, Kadınhanı ve Çeltik ilçelerimizde bölge Meclis üyelerimizle birlikte yaptığımız incelemelerde, ilçelerimizde fazla bilinmeyen çok sayıda tarihi eser ve tabiat güzellikleriyle karşılaştık. Bunlar arasında öne çıkanlardan birisi Güneysınır'da bulunan Güvercinlik Mağarası'dır ki; Orta Doğu Teknik Üniversitesi görevlileri ve Türkiye Mağara Araştırmaları Derneği tarafından inceleme yapılan ve büyük bir değer olduğu anlaşılan mağara, turizmin gelişmesine ve ekonomiye önemli katkı sağlayacaktır. Ayrıca söz konusu ilçelerde yayla turizmi, sağlık turizmi, kültür turizmi, inanç turizmi, doğa turizmi, av turizminin geliştirilerek, Antalya'dan Kapadokya'ya giden ve Mevlana Müzesi'ni ziyaret eden turların Konya'da konaklaması sağlanmalı ve Meram'ın tarihi ve kültürel yerlerinin görülmesi sağlanmalıdır.'

Turizm Komisyonu'nun raporu daha sonra Meclis üyelerinin müzakeresine sunuldu. Ardından yapılan oylamada Turizm Komisyonu'nun raporu oy birliğiyle kabul edildi. Turizm Komisyonu'nun 31 ilçede yapacağı çalışmalar tamamlandıktan sonra Konya turizmine ışık tutacak turizm envanteri hazırlanacak.

- KONYA GİRİŞ YOLLARINA DEV SEMAZEN HEYKELİ YAPILSIN' ÖNERİSİ

İlçelerdeki tarihi ve turistik değerlerin üyelerin müzakeresine açıldığı bölümde, AK Parti Grup Başkan Vekili Süleyman Selçuk'tan Konya turizmine önemli katkı sağlaması düşünülen bir de öneri sundu.

Şehrin girişlerine, Konya'nın tanıtımında önemli bir eksik olarak görülen ve kentin simgesi haline gelen öğelerin heykellerinin yapılmasını teklif eden Selçuk, teklifinde, Mevlana gibi önemli değeriyle dünya çapında tanınan Konya'nın giriş yollarına ya da şehrin belli noktalarına semazen figürlü heykellerin konuşlandırılmasını önerdi.

Konya'ya 'Özgürlük Anıtı' benzeri ve şehrin her yerinden görülebilecek dev semazen heykeli yapılmasının turizm açısından önemli olduğuna dikkat çeken Selçuk, 'Konya'yı dünyaya tanıtacak dev bir semazen heykeli inşa edilmesi için başta Konya Valiliği olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler, üniversiteler, odalar ve sivil toplum kuruluşları işbirliği ile yapılmalıdır' dedi.

Selçuk'un önergesi, İl Genel Başkanı Ali Selvi tarafından Meclis üyelerine oyuna sunuldu. Öneri, araştırılmak üzere Turizm Komisyonu ile Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu'na havale edildi.

(MRS-NÖZ) - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title