Haberler

Konya Valisi Erol'dan Zafer Bayramı Kokteyli

Güncelleme:

30 Ağustos Zafer Bayramının 92. yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları dolayısıyla Konya Valisi resepsiyon verdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. Yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları dolayısıyla Konya Valiliği tarafından resepsiyon verildi.

Ordu Evi'ndeki resepsiyona Konya Valisi Muammer Erol, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Fatih Sert, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda davetli katıldı.

Konya Valisi Muammer Erol ve 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Fatih Sert eşleriyle birlikte davetlileri karşılayarak tebrikleri kabul etti. Tebriklerin kabulünden sonra programa katılan konuklar kokteylde bir araya geldi.

Konya Valisi Muammer Erol, Zafer Bayramı akabinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Cumhuriyetin açılışının bugünlere kadar gelmesini sağlayan, emek veren şehitleri ve gazileri rahmetle, minnetle andığını söyledi. İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'un "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın" sözünü hatırlatan Vali Erol, "Büyük Atatürk'ün söylediği gibi 'Yurtta sulh cihanda sulh' diyerek, barışın dünyanın dört bir tarafında sahibi, bekçisi ama mazlumların, mazlum milletlerin, savaşların, tabi afetlerin sıkıntıya soktuğu milletlerin de hamisi bir Türk devleti, Türkiye, Büyük Türk Milleti olarak da bugünlerden geriye baktığımızda aldığımız mesafeyi ve bugün bulunduğumuz yeri önemsiyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde bugüne kadar aldığımız mesafenin belki birkaç mislisini ama daha kısa sürede alma azim ve gayretiyle hepimiz, el ele gönül gönüle çalışmak, emeğimize, alın terimize, gönüllerimize bu millete, bu memlekete olan bağlılığımız ve sevdalılarımızla birlikte üretmek zorundayız" dedi.

"BİZ BU VATANI SOKAKTA BULMADIK"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, 1 Dünya Savaşı'ndan sonra Türk Milleti'nin ön Asya'dan, Anadolu'dan atma projesinin yürürlüğe koyulduğunu söyledi. 30 Ağustos'ta Dumhupınar'da düşmanın yenilgiye uğratılmasıyla Anavatanın kurtarıldığını belirten Başkan Akyürek, "Zafer Bayramı vesilesiyle ben de şehitlerimizi gazilerimizi, rahmetle ve minnetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı kumandanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle hatırlıyoruz. Bugünler vatanın nasıl kurtulduğunu adeta bir defa daha anlatıldığı milli şuur ve tarih noktasında yeni nesillere adeta bir hatırlatma yapıldığı günler, aynı zamanda bir eğitim de kabul edilebilir. Biz bu vatanı tabiri caizse sokakta bulmadık, bu vatan şehitlerin kanlarıyla gazilerimizin mücadeleleriyle vatan kılındı. Vatanımızın kıymetini bilmeliyiz. 92 yıl sonra bir defa daha o günleri hatırlayarak o günlerdeki zor şartları hatırlayarak bugün geldiğimiz noktayı önemsiyoruz. Bugün 100 sene öncenin hasta adamı artık ayağa kalktı. Dünyanın en güçlü 16, 17'nci ülkesi konumuna geldi. Ama bu yürüyüşü devam ettirmeli ve büyük Türkiye, lider ülke Türkiye yürüyüşünü mutlaka sonuçlandırmalı ve daha nice ekonomik siyasi sosyal kültürel başarılarla taçlandırmalıyız. Zafer Bayramını kutlarken aynı zamanda büyük medeniyet yürüyüşümüzü de hatırlamalı ve millet olarak hedeflerimizin ne kadarına ulaştığımızın bir tahlilini yapıp kendimize yeni hedefler koyarak yürümeye devam etmeliyiz" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tahir Akyürek Muammer Erol Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title