Haberler

Konya Ticaret Borsasına, Ziraat Bankası'ndan Ziyaret

Konya Ticaret Borsası (KTB), Ziraat Bankası yetkililerini konuk etti.

Konya Ticaret Borsası (KTB), Ziraat Bankası yetkililerini konuk etti.

Ziraat Bankası İç Anadolu Bölge Koordinatörü Mustafa Hamurcu, KTB Başkanı Muhammet Uğur Kaleli'yi ziyaret ederek tarımsal ticaretin arttırılmasına yönelik görüş alış-verişinde bulundu. Hamurcu, Konya Ticaret Borsası'nın 300 bin tonluk lisanslı depoculuk, Elektronik Satış Salonu ve BorsaKonya Elektronik Platformu'nun son derece etkileyici yatırım ve hizmetler olduğunu, bu hizmetlerin ülkenin tarımsal ticaretinin ulusal ve uluslararası alanda etkili olması açısında önemli katkılar yapacağını ifade etti. Ziraat Bankası olarak tarımın ve tarımsal ticaretin yoğun olduğu bölgede daha aktif bir rol almayı hedeflediklerini belirten Hamurcu, bu açıdan tarım paydaşlarıyla daha sık görüşeceklerini belirtti.

"LİSANSLI DEPOCULUK TEŞVİK EDİLMELİDİR"

Tarıma yönelik desteklemelerde işlerin daha hızlı ve ekonomik olarak çözülmesinin önemine işaret eden KTB Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, özellikle tarımsal ticarette bir değişim ve dönüşümün sembolü olan ve yatırım maliyeti yüksek olan lisanslı depoculuk alanında desteklemelerin stratejik olarak ele alınması gerektiğini ifade etti. Kaleli, "Ülkemizde tarım ürünlerinin hasadı 1-2 ay gibi kısa sürede gerçekleşirken, tüketim yıl boyunca sürmektedir. Sağlıklı bir depolama, üreticinin malını istediği zamanda satabilmesi, tüccarın ve sanayicinin istediği kalite ve miktarda ürüne ulaşabilmesi ve tüm bu işlemlerin kayıt altına alınmasıyla, gıda da izlenebilirlikle birlikte üretici, devlet, sanayici, tüccar ve en nihayetinde tüketici karlı çıkacaktır. Yani herkesin yararına olan lisanslı depoculuk geliştirilmeli ve yaygınlaştırılmalıdır. Yatırım maliyeti yüksek olan lisanslı depoculuk özel olarak teşvik edilmelidir. Stratejik bir yatırım olarak ele alınacak lisanslı depoculuk tarımsal ticaretimizi de geliştirecektir. Bunun yanı sıra daha önce hayvancılık alanında da uygulanan uzun vadeli ve faizsiz kredi imkanlarının bu alanda da uygulanması gerekmektedir. Lisanslı depoculuk alanında yatırım yapmak isteyen özel sektörü heyecanlandıracaktır" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammet Uğur Kaleli Ziraat Bankası Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title