Haberler

Konya Smmmo'dan E-Defter, E-Fatura, E-Arşiv Semineri

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) üyelerine ve stajyerlerine yönelik düzenlemiş olduğu bilgilendirme seminerlerine E-Defter, E-Fatura ve E-Arşiv konulu seminerle devam etti.

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) üyelerine ve stajyerlerine yönelik düzenlemiş olduğu bilgilendirme seminerlerine E-Defter, E-Fatura ve E-Arşiv konulu seminerle devam etti.

Oda hizmet binasında düzenlenen bilgilendirme seminerinin sunumu, İdea Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Gelir İdaresi Eski Daire Başkanı Uğur Doğan, İdea Teknoloji Direktör Gelir İdaresi Eski Müdürü Yalçın Tercan, İdea Teknoloji Proje Yöneticisi Gelir İdaresi Eski Uzmanı İlknur Gür tarafından yapıldı.

Mesleki olarak elektronik ortama geçiş yapıldığını ve bu doğrultuda bilgilendirme seminerleri düzenlediklerini belirten SMMMO Başkanı İsmail Turan, "Mesleki hayatımız elektronik ortama taşınmış durumda. Şu anda Konya'da bine yakın firma E-faturaya geçti. Gelecek yıllarda kademeli olarak bu sayının artacağını düşünüyorum. E-fatura kullanan firmaların defterleri 2015 yılında da E-defter olarak tasdik edilecektir. Tabi elektronik ortamın kullanmasıyla tasarrufta sağlanmaktadır. E-fatura ve E-defterden dolayı Maliye Bakanımızın açıkladığı gibi 650 milyon TL ve kağıt kullanımının bırakıldığı içinde 100 bin ağaç kurtarılmış. Rakamlara bakıldığı zaman elektronik ortamın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor" dedi.

Konya Mali Müşavirler odası olarak düzenledikleri eğitimlerin devam ettiğini de belirten Turan, "İnşaat muhasebesi, vergi uygulamaları, tarım muhasebesi gibi konularda ihtisas kurslarımız devam ediyor. İhtisas kurslarımızın yanında bugünkü gibi güncel konularda da seminerlerimize devam edeceğiz. Seminerlerimiz ilçelerden katılamayan meslektaşlarımız tarafından web sitemiz üzerinden canlı takip edilmektedir" şeklinde belirtti.

SMMMO Başkanı Turan'ın açılış konuşmasından sonra İdea Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Gelir İdaresi Eski Daire Başkanı Uğur Doğan, İdea Teknoloji Direktör Gelir İdaresi Eski Müdürü Yalçın Tercan, İdea Teknoloji Proje Yöneticisi Gelir İdaresi Eski Uzmanı İlknur Gür tarafından E-Defter, E-Fatura ve E-Arşiv konularında detaylı bilgilendirme yapıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Turan Tercan Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title